Създаването на постоянно селище на Луната е първата стъпка към

...
Създаването на постоянно селище на Луната е първата стъпка към
Коментари Харесай

Селище на Луната – първа спирка към Марс

Създаването на непрекъснато населено място на Луната е първата стъпка към проучването на Марс, оповестиха от Европейската галактическа организация (ЕКА), която възнамерява да доближи и колонизира алената планета.

На годишната среща на 4 хиляди специалисти по световното галактическо пространство в австралийския град Аделаида ЕКА осведоми, че

Луната е „ точното място, на което би трябвало да бъдем

защото хората уголемяват икономическите си действия отвън ниската орбита към Земята, макар че Марс си остава „ крайната дестинация “, написа „ Дейли Мейл “ (Daily Mail), базирайки се на информация от организация Франс прес (AFP).

„ Ние живеем в ниската орбита на Земята през последните 17 години на борда на  галактическа станция и работим по първата задача на индивида до Марс “, съобщи Пиеро Месина от ЕКА.

Месина съобщи, че

идната стъпка е да имаме непрекъснато наличие на Луната, даже да е просто робот, до края на идващото десетилетие .

„ Има серия от задачи до Луната планувани за идващите 10 години, а всички те ще основат придвижване, инерция и благосъстояние от данни, които ще разрешат построяването на населено място на Луната “, прибавя той.

„ Мисля, че в този момент е точният миг да стартираме разискване и обмисляне за нещо, което е толкоз вдъхновяващо, каквото е една галактическа станция, плод на същинско световно интернационално съдействие “, сподели още Месина.

ЕКА гледа на една непрекъсната лунна колония като на сурогат на Международната галактическа станция, която би трябвало да бъде изведена от употреба през 2024 година

Американската галактическа организация НАСА и съветската „ Роскосмос ” неотдавна се договориха и работят по единни стандарти за основаването на галактическа станция в лунната орбита. / vesti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР