Създаването на партия, ориентирана към икономически растеж, ще е полезно

...
Създаването на партия, ориентирана към икономически растеж, ще е полезно
Коментари Харесай

Каролев: Партията на Слави ще има сериозно представителство в новия парламент

Създаването на партия, насочена към стопански напредък, ще е потребно за всички. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ финансовият специалист Владимир Каролев. Той изясни, че такава партия ще е потребна за всички хора - както за тези с високи приходи, по този начин и за тези с ниски.

„ А и за пенсионерите. Защото пенсиите могат да се усилват единствено с растеж на стопанската система. За страдание не съм оптимист, че в кратковременен проект може да се случи нещо позитивно. Може да създадем прогноза, че на идващите избори, когато и да са те, ГЕРБ няма да има опция да направи държавно управление единствено с по този начин наречените „ Обединени патриоти “, в случай че въобще те влезнат в държавното управление. Вероятно ще има доста по-широка коалиция, в границите на която ще се създадат политически взаимни отстъпки. Няма да се учудя, в случай че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи влезнат дружно в предстоящ кабинет нищо, че в този момент се ритат по кокалчетата “, разяснява специалистът.

Според Владимир Каролев партията на Слави Трифонов ще влезе в новия парламент и то с много съществено посланичество. Дали обаче ще се случи по-технократско държавно управление не е несъмнено, разяснява още той.

България въобще не е била обсъждана от Майкрософт като опция за инвестиция. Това сподели още финансовият специалист Владимир Каролев. Той изясни и аргументите за това.

„ За такива огромни вложители е значимо да виждат предвидимост в бизнес средата във всяка една област. Това нещо не се случва в България. Втората причина е, че каквото и да приказват ръководещи и съпротива за корупцията, България си остава най-корумпирана страна в района, по-корумпирана даже от прилежащи страни, които не са в Европейски Съюз. Третата причина е, че единственото държавно управление, което можеше да приказва на равна нога с задграничните вложители, беше с министър председател царят, той докара в екипа си и хора, които са работили в интернационалните финансови центрове и знаеха по какъв начин се договаря и приказва с интернационалните вложители. От тогава насам се сменят министри, множеството от които не приказват никакви езици или го вършат по този начин, че е по-добре да не приказват изобщо “, разяснява той.

Не може в 21 век да се поставят на висши позиции хора, които нямат опит с интернационалните структури и задгранични компании, безапелационен бе Владимир Каролев. Министрите би трябвало да приказват, а не да сричат непознати езици и народът ни да се срами от тях. С преводачи не се върви на бизнес договаряния, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР