Създаването на нов регионален блок, чиято цел ще бъде да

...
Създаването на нов регионален блок, чиято цел ще бъде да
Коментари Харесай

Колумбия предлага нов регионален блок, който да изолира Венецуела

Създаването на нов районен блок , чиято цел ще бъде да изолира Венецуела. Това предлага колумбийският президент Иван Дуке, представен от АП. Той би трябвало да замести Съюза на южноамериканските страни (УНАСУР), в който Каракас има мощни позиции.

Дуке разгласи в изявление за локално радио, че към този момент е разискал концепцията с чилийския си сътрудник Себастиан Пинера.

Новото обединяване би трябвало да се споделя ПРОСУР и да пази демокрацията и свободния пазар.

Колумбия и още 5 страни напуснаха УНАСУР предходната година, откакто упрекнаха организацията в безучастие на фона на рецесията във Венецуела.

 Във Венецуела задържаха ръководителя на Народното събрание
Във Венецуела задържаха ръководителя на Народното събрание

Хуан Гуаидо прикани към всеобщи митинги...

Припомняме, преизбирането на президента Николас Мадуро беше оповестено за нелегитимно от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Организацията на американските страни, Групата от Лима. Държавите насочиха към него апели да не встъпва в служба.

Каракас не одобри декларацията им , като още веднъж хвърли обвинявания към Съединени американски щати, че прекомерно се намесва в районната политика и оказва напън.

Между Венецуела и Колумбия бяха разменени обвинявания в опит за убийството на президентите на двете страни.

В самата Венецуела не стихват конфликтите сред ръководещи и съпротива.

След като на 10 януари президентът Николас Мадуро встъпи във втория си мандат, на идващия ден - 11 януари, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има подготвеност да поеме президентските функционалности и прикани жителите към всеобщи митинги.

Председателят на Народното събрание, който беше разгласен от Мадуро за нелегитимен, прикани народа на всеобщи митинги на 23 януари. На този ден през 1958 година във Венецуела е свален режимът на Маркос Перес Хименес.

Спецслужбите на Венецуела задържаха, а по-късно освободиха ръководителя на Народното събрание Хуан Гуаидо.

Междувременно, Мадуро разгласи повишение на надниците с 300 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР