Създаването на нетрадиционни, екзотични структури за борба с корупцията, не

...
Създаването на нетрадиционни, екзотични структури за борба с корупцията, не
Коментари Харесай

Лозан Панов не приема създаването на нетрадиционни структури за борба с корупцията



Създаването на нетрадиционни, екзотични структури за битка с корупцията, не може да замести минусите в работата на обичайните структури, като прокуратурата и проверяващите органи, счита ръководителят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов :

Дебатът за структурата на правосъдната власт и мястото на прокуратурата също е на дневен ред. Без да дадем отговор за какво обичайните институции не работят, без да дадем отговор на това какъв брой ще коства на самото общество основаването на такива структури, мъчно мога да приема, че би трябвало да се разроят нови институции в страната. Не може да има същинска битка с корупцията, без мощна съпротива, самостоятелна правосъдна система и самостоятелна публицистика.

Панов сподели това преди съвещанието на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет /ВСС/. На съвещанието се чуха първите сериозни гласове към работата на Съвета. Доскоршният ръководител на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова прикани новия правосъден кадрови орган да почисти визията си за развиване, с цел да не влезе в пътя на остарелия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР