Създаването на национална стратегия е от съществено значение за устойчивото

...
Създаването на национална стратегия е от съществено значение за устойчивото
Коментари Харесай

МААЕ препоръчва национални стратегии за обучение на атомните регулаотри


Създаването на национална тактика е от значително значение за устойчивото обезпечаване на способени и добре подготвени чиновници на регулаторите, които могат дейно да управляват нуклеарната сигурност.

Това бе маркирано на срещата на Управителния комитет за създаване на регулаторен потенциал и ръководство на знанията на Международната организация по атомна сила (МААЕ) през декември 2018 година във Виена. В нея участваха представители на регулаторите по нуклеарна сигурност от 27 страни, оповестява world-nuclear-news.org.

Управителният комитет е основан от МААЕ през 2009 година, с цел да оказва помощ на регулаторите да подсигуряват, че имат нужната подготвеност за поддържане на високо равнище на нуклеарна сигурност, съгласно стандартите на организацията.

В момента едвам няколко страни имат такива тактики, само че и доста са почнали работа по тях.

Хуан Карлос Лентиджо, заместник-генерален шеф и началник на отдела за нуклеарна сигурност и сигурност в МААЕ, разяснява, че „ квалифицираният личен състав е гръбнакът на способността на страните да съблюдават своята национална отговорност за нуклеарната сигурност и сигурност. Изграждането на потенциал е ключът към мощна инфраструктура за нуклеарна сигурност “.

Миналата година МААЕ организира повече от 70 действия за създаване на потенциал в региона на нуклеарната сигурност за регулатори от над 50 страни, оповестява World Nuclear News. Почти половината от тях са в страни, които стартират развиването на стратегии за атомна енергетика. За тях МААЕ е създала стандартизирани обучителни материали, учредени на стандартите за сигурност на МААЕ и на практика проучвания.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР