Създаването на медийна истерия около генериците и невидимата заплаха, която

...
Създаването на медийна истерия около генериците и невидимата заплаха, която
Коментари Харесай

Няма страшно с генериците, аналозите просто са по-евтини: Фармацевти

Създаването на медийна нервност към генериците и невидимата опасност, която съгласно внушенията на някои лица от екрана те носели, е изцяло неоправдана съгласно фармацевтите.

И най-вероятно е подхранвана от олигарсите в сектора, които целят високи и лесни приходи, които подтикват посредством подкупване на лекари да изписват точно доста по-скъпи медикаменти. Така се точат както лечебните заведения, които са главен консуматор, по този начин и редовите пациенти.

Аналозите са на процедура същите медикаменти, употребяват същите формули, по които са създадени до 20 пъти по-скъпите оригинали. Просто патентите/лицензите  им са изтекли и затова могат да бъдат създавани на доста по-достъпни цени, защото продукцията е в неведнъж по-големи размери и бройки – познатата " спестовност от мащаб ” във всички промишлени браншове.

Още повече в България от десетилетия живеем в такава фармасреда – при соца, с помощта на шпионски пробиви в възбраната да ни се дават технологии, имахме аналози на всички съществени западни медикаменти. Поколения наред са отгледани с роден " аспирин ”, който през днешния ден се продава под по-различно име от немския оригинал, не му отстъпва за основната си роля – да смъква температурата, а е надалеч по-достъпен по цена. 

Наталия Каменова

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР