Създаването на хранителен режим, беден на мазнини и холестерол, може

...
Създаването на хранителен режим, беден на мазнини и холестерол, може
Коментари Харесай

Доказано: Диетите са вредни за здравето!

Създаването на хранителен режим, безпаричен на мазнини и холестерол, може да има ужасни последици за здравето.

Диетите, небогати на мазнини, не съумяват да се оправят с казуса с наднорменото тегло, като в това време яденето сред обособените хранения е това, което прави хората дебели. Трябва да се употребяват храни като месо, риба и млечни артикули, както и потребни мазнини като тези в авокадото.

Яденето на мазнини не ни прави дебели. Наситените мазнини не предизвикват сърдечни заболявания. В същото време – пълномаслените артикули като мляко и сирене имат противоположен резултат и в действителност защищават сърцето. Преработените храни с ниско наличие на мазнини или холестерол би трябвало да бъдат избягвани , а болните от диабет вид 2 би трябвало да употребяват богати на мазнини храни, а не такива, в чиято основа са въглехидратите.

Необходимо е захарта да бъде избягвана непременно , хората не би трябвало да броят калориите при храненията си, а концепцията, че спортуването може да замести здравословния хранителен режим е мит.

Диета, която е бедна откъм пречистени въглехидрати, само че богата на здравословни мазнини, е ефикасен и сигурен метод за предотвратяване от непотребни килограми и оказва помощ за отслабването, като също по този начин понижава риска от сърдечни заболявания.

Най-естествените и хранителни артикули – месо, риба, яйца, млечни артикули, ядки, семена, маслини авокадо, съдържат наситени мазнини. Продължаващата демонизация на естествените мазнини кара хората да се отдръпват от високо хранителни, потребни и помагащи за здравето храни.

Науката за храненето е “покварена от комерсиално въздействие ” . Също както огромните цигарени компании си обезпечават “лоялността на учените ”, откакто е открита връзката сред пушенето и рака на белите дробове, по този начин въздействието на хранителната промишленост съставлява “значителна опасност за публичното здраве ”.

Инфо: БГНЕС

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР