Създаването на ефективен търговски коридор в региона е основното предизвикателство

...
Създаването на ефективен търговски коридор в региона е основното предизвикателство
Коментари Харесай

Росен Желязков: Създаването на търговски коридор в Черноморския регион е предизвикателство пред страните членки на ОЧИС

Създаването на ефикасен търговски кулоар в района е главното предизвикателство пред Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС), което може да стане единствено със взаимните старания на всички страни членки. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията при откриването на неофициалната среща на министрите на превоза от страните членки на организацията.

Събитието се ръководи от България и бе проведено взаимно с генералния секретар на ОЧИС Н. Пр. Майкъл Христидис в границите на Международния транспортен конгрес (ITF), който се организира в Лайпциг в интервала 22-24 май. По покана на министър Желязков в срещата участваха още генералният секретар на Международния съюз за авто превоз (IRU) Умберто де Прето и генералният секретар на Международния транспортен конгрес (ITF) Йонг Ким.

Заседанието на представителите от страните на ОЧИС е част от програмата на срещата на върха на министрите на превоза, известна още като „ Давос на превоза ". В него вземат участие повече от 1000 делегати от над 70 страни и към 40 министри, които ще обсъдят транспортната съгласуваност и районната интеграция.

Министър Желязков означи, че с цел да се реализира оптимално равнище на интеграция на транспортните мрежи е належащо редом с развиването на районната транспортна инфраструктура да бъде обърнато особено внимание на интернационалните планове в границите на трансевропейската мрежа и евро-азиатските коридори на териториите на страните членки на ОЧИС.

„ Устойчива подвижност и висока успеваемост може да бъде реализирана само в случай че напъните се насочат към превъзмогване на основните провокации, пред които е изправен секторът. Това са модернизацията на инфраструктурата, въвеждането на интелигентни транспортни системи, подобряването на конкурентоспособността на транспортните предприятия и намаляването на въздействието върху околната среда " добави още Росен Желязков.

В диалог с Умберто де Прето, министър Желязков съобщи, че България разчита на поддръжка от Международния съюз за авто превоз (IRU) за възстановяване на законодателните оферти по Пакета за подвижност I в търсене на по-справедливо решение за транспортния бизнес в периферните страни членки по време на триалозите във втората половина на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР