Създаването на държавни бензиностанции е лоша идея, даже много лоша.

...
Създаването на държавни бензиностанции е лоша идея, даже много лоша.
Коментари Харесай

Муравей Радев: И държавните бензиностанции, и намаляването на ДДС са грешка

Създаването на държавни бензиностанции е неприятна концепция, дори доста неприятна. Това сподели в предаването „ Тази заран “ някогашният финансов министър Муравей Радев.

„ Ние и в този момент си имаме задоволително държавни предприятия, които съвсем всяка година очевидно или прикрито от страната ги субсидираме – БДЖ, държавни ВиК, пощи, топлофикации. Някое от тях да е порокопсало “, даде образец Радев.

Според него сходна мярка няма да докара до упования резултат – понижаване на цените на горивата.
Караниколов: Повече данъчни хранилища ще доведат до по-добри цени на горивата Министърът уточни, че утвърждава мярката за понижаване на Данък добавена стойност за хотелиерите и ресторантьорите
Бившият финансов министър подсети, че в пазарна стопанска система главната функционалност на страната е да основава пазарни правила и регулации и да управлява спазването им.

„ Смешно е, че страната щяла да усили конкуренцията и да понижи цените – това е неуместно. Все една съдийската гилдия да се включи в една футболна среща “, разяснява още Радев.

По думите му мярката с намаляването на Данък добавена стойност за заведенията и книгите на 9% е не по-малко нездравословна.
Радев: 9% Данък добавена стойност е работа „ на парче “, а държавните бензиностанции – „ случка “ Трябва да стартира дебатът за прогресивно данъчно облагане, съобщи президентът
Има директна опасност за данъчната система, която е добре уравновесена, и също така няма да даде запас незабавно на сектора, а той има потребност от средства в този момент, изясни някогашният финансов министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР