Създаването на държавна петролна компания за България звучи смехотворно. Така

...
Създаването на държавна петролна компания за България звучи смехотворно. Така
Коментари Харесай

Държавна бензиностанция звучи смехотворно за България, критикуват АБВ

Създаването на държавна петролна компания за България звучи смехотворно. Така ръководителят на АБВ Румен Петков разкритикува на брифинг концепцията за основаването на държавна бензиностанция.

От партията желаят да видят разбора какво постанова да се изградят още до 100 бензиностанции. Н ие сме единствената страна с най-вече бензиностанции на километър в Европа , регистрира Румен Петков.

От АБВ регистрираха, че складовете за горивата в този момент са под шапката на държавния запас , което подсигурява безспорна бистрота на процедурите по пазаруването на горивата. От партията обаче не знаят какъв брой ще коства структурирането и построяването на обектите на държавната петролна компания.

Според тях не бил изработен разбор в какъв период могат да бъдат построени тези обекти. От АБВ питат кой ще обезпечи заема за построяването на държавната петролна компания.
 Държавните бензиностанции ще взривят пазара на парцели, уверен Андрей Делчев
Държавните бензиностанции ще взривят пазара на парцели, уверен Андрей Делчев

Според него 100 бензиностанции за година е много оптимистична прогноза

Оценката на АБВ е, че и тази рецесия ни демонстрира, че е значимо да се премине към построяването на държавно-аптечно дружество. От партията запитаха и по кое време ще се премине към създаване на държавен спиртен и тютюнев монопол.

По време на конференцията от АБВ показаха къс разбор на това, което се случи за последните 2 месеца и половина. България е от относително по-слабо засегнатите страни от инфекцията, което на фона на стотиците хиляди е малко, уточни доцент Георги Кючуков.

Въпросът е дали това е оптималното и какво направиха другите институции. Оценката на АБВ е, че ограниченията, които трябвало да се вземат, били взети в точния момент. Това разреши на инфекцията да не се разрастне като същинска зараза, а като обособени региони, посочи доцент Кючуков.
 Трайчо Трайков песимистичен за държавните бензиностанции
Трайчо Трайков песимистичен за държавните бензиностанции

Силна и огромна страна не е едно и също нещо

От партията считат, че страната ни няма тактика за деяние. От социално-икономическа позиция не успяхме да смекчим ударите от огромната икономическа рецесия, която се задава. 9 8% от всички компании не са усетили поддръжка от страната, регистрираха от АБВ. Задава се сериозна икономическа рецесия и страната ще стигне до сериозен миг на рецесия. Трябва да има социално-икономически щаб, който да даде пояснения какво би трябвало да се направи, настояха от АБВ.

От партията разкритикуваха обособените ограничаващи ограничения, заповедите на министъра на опазването на здравето и потреблението на термини като обществено разграничаване. " С положителното начало и доверие Оперативният щаб реши да заложи не на рационалното пояснение на обстановката, а на опасността и на действието посредством страха. Не можем да приемем за обикновено от устата на лекари да приказват за камиони с трупове и за чували с умрели хора. Това бяха опити за заплашване ", считат от АБВ.
 Държавните бензиностанции - балансьор в пазарната игра на горивата
Държавните бензиностанции - балансьор в пазарната игра на горивата

Няма проблем с качеството на горивата, съгласно министър Караниколов

Според доцент Кючуков нямало критерии за налагане на някои от ограниченията, като налагане на КПП-та по регионалните градове. Той недоумява за какво градове като Казанлък и Дупница да вземем за пример били оставени встрани. За основаването на Медицинския съвет от АБВ показаха, че това деяние способства за спадането на доверието сред щабовете и нагнетяване на напрежението, регистрира доцент Кючуков.

Отхлабването на ограниченията също станало без проект и съответни дейности. Крайната оценка на АБВ е, че след едно положително начало дейностите на държавното управление били подчинени на некоординирани дейности, безпорядък и не бил реализиран оптималният резултат. Затова от партията ще желаят протоколите и претекстовете за взимане на обособените решения от Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР