Създаването на Държавна петролна компания, която да поддържа държавните нефтени

...
Създаването на Държавна петролна компания, която да поддържа държавните нефтени
Коментари Харесай

Парламентът дружно одобри държавните бензиностанции

Създаването на Държавна петролна компания, която да поддържа държавните нефтени ресурси, за ръководи петролните бази и да основава нови, в които всички дистрибутори да могат да съхраняват горива, както и да построи 100 бензиностанции, бе утвърдено на първо четене в пленарна зала.

Сто четиридесет и трима депутати поддържаха бъдещото дружество, което няма да е комерсиално, няма да може да се приватизира и да се афишира в неплатежоспособност, само че ще може да основава търговски сдружения за данъчните хранилища и за бензиностанциите.

Четирима народни представители се въздържаха.

Все по този начин е неразбираемо какъв брой ще коства цялото начинание и от къде ще дойдат парите за обектите за продажба на горива и за съхранението им. Което накара само депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев да гласоподава срещу.

Държавният монопол е нещо извънредно, само че по-ужасно от него е частният монопол, сподели съпартиецът му Петър Кънев, а икономическият министър Емил Караниколов, който ще е принципал на бъдещата компания, изрази убеденост, че като се появи още един участник на пазара на горива с ясно образуване на цените, ще се подобрят цените и на другите дистрибутори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР