Създаването и стимулирането на картели в българската държава е запазена

...
Създаването и стимулирането на картели в българската държава е запазена
Коментари Харесай

Приемането на лобистки закони от ГЕРБ, БСП и ”Патриотите” става практика в парламента

Създаването и стимулирането на картели в българската страна е запазена марка на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Цели браншове на българската стопанска система бяха завладяни от тройната коалиция посредством държавни регулации, които забиват нож в гърба на дребния и междинен бизнес, и обслужват близки до властта олигарси, а ГЕРБ не направиха нищо да трансформират този нахален метод на ръководство.
Не единствено че резервираха статуквото, като поддържат досега съществуващите картели, само че и основават нови. Такъв бе казусът с новия законопроект за основаване на камара на превозвачите, изтеглен позорно от Народното събрание sлед масирани цивилен митинги, такива са случаите и с така наречен „ закон за горивата”, въвеждащ неизпълними за дребните търговци финансови и административни спънки пред работата им и с увеличението на акциза по средата на годината за бездимните цигари.

На първо четене, с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и така наречен „ патриоти”, бе признат Закон за административно контролиране на търговията с горива, против който не престават масираните митинги на аграрни производители и дребни търговци, чиито бизнес ще бъде смачкан с въвеждане на неизпълними условия – всичко още веднъж в интерес на огромните играчи, картелизирали пазара. И в ущърб на страната и жителите, които ще продължат да заплащат едни от най-високите цени на горивата в Европейски Съюз преди облагане с налози.

Законопроектът, които през днешния ден ще се гледа на второ четене в Народното събрание, брутално опонира и на българската Конституция, и на общностното право на Европейски Съюз, и като подобен сигурно ще бъде анулиран някой ден. Дотогава обаче той ще обслужи ползите на картела, а точно – да е смазал конкуренцията в сектора. А сметката, и то на два пъти, ще сме я платили още веднъж всички ние – жителите през високите картелни цени. Ще сме я платили повторно и като данъкоплатци, поради неизбежната наказателна процедура от Европейска комисия, сходно на наложената сега поради законодателните промени на същите „ законотворци “ в ЗДДС от 2016г., с които дребните търговци на горива бяха задължени един път да внасят и в същото време – да обезпечават повторно същото дължимо Данък добавена стойност!

„ Демократична България “ поддържа справедливите митинги на дребните и междинни участници на пазара на горива и всички правилни търговци в България и застава зад техните претенции за свободен от картели и монополисти пазар и работещи държавни регулатори, бранещи конкуренцията! Чрез нашия евродепутат ще уведомим Европейска комисия за следващото безсрамие, което сегашната власт прави в България, в това число и за очевидно лобисткото увеличение на акциза върху бездимните цигари и упражнявания нерегламентиран напън от данъчни и административни органи върху протестиращия бизнес!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР