Създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за

...
Създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда създаване на комисия за имунитета на Радостин Василев

Създаване на краткотрайна комисия по настояването на основния прокурор за предоставяне на позволение да продължи наказателното произвеждане против Радостин Василев от ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ ще прегледа Народното събрание като втора точка през днешния ден, съгласно програмата за работа на Народното събрание.

Проекторешението е импортирано от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Комисията би трябвало да изследва дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Предлага се краткотрайният орган да е от 12 души – по двама от всяка парламентарна група.

Припомняме, че основният прокурор Иван Гешев изиска Народното събрание да смъкна имунитета на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев поради отправени закани и опит за насила към депутата от „ ИТН “ (ИТН) Христинка Иванова да напусне парламентарната си група.

Записът с телефонен диалог сред Василев и Иванова беше огласен на конференция на Има Такъв Народ през юни м.г., водена от Тошко Йорданов, дни откакто петима депутати отпред с Радостин Василев напуснаха и групата и партията в символ на противоречие с решението на водача Слави Трифонов да отдръпна министрите и поддръжката си за кабинета на Кирил Петков.

Самият Радостин Василев дефинира акта на прокуратурата като опит за заплашване.

Съгласно Конституцията и парламентарния устав възбуждането на наказателно гонене против депутат е допустимо след негово документално според или с позволение на Народно събрание. Тъй като Василев не се е отказал непринудено от имунитета си, в този момент неговите колеги-депутати би трябвало да се произнесат.

Преди това, като първа точка в четвъртък, се планува да бъде изслушан служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов за наличието на включените в 11-ия пакет наказания по отношение на Русия, препоръчани от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и обстоен разбор по браншове на всички наложени наказания до този миг с въздействието им върху българската стопанска система.

Източник: БТА/БНР

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР