Създаване на нови бизнес зони с фокус към инвеститори в

...
Създаване на нови бизнес зони с фокус към инвеститори в
Коментари Харесай

Как ще се развива бизнесът и индустрията в Бургас обсъдиха в дискусия на Предприемачи ГЕРБ

Създаване на нови бизнес зони с фокус към вложители в логистични бази, съвременна транспортна мрежа, по-задълбочено съдействие сред бизнеса и образованието, благоприятни условия за удължение на сезона посредством конгресен туризъм. Това бяха част от дискутираните тематики по време на работна среща „ Бизнесът и локалната власт “, която се организира в Бургас. Събитието бе проведено от Предприемачи ГЕРБ и в него взеха присъединяване представители на разнообразни браншови организации в града, ИТ-сектор, компании, асоциации и други, оповестяват от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Сред тях бяха Бургаска Търговско-промишлена палата, КРИБ-Бургас, Строителна камара-Бургас, Търговско-индустриална Камара, Бургаска Регионална Туристическа Камара. На полемиката участваха и бургаските депутати Ивелина Василева и Димитър Бойчев, както и претенденти за общински съветници от листата на ГЕРБ-Бургас.

Кандидатът за кмет Димитър Николов подчертава върху образованието и ролята му за развиване на бизнеса. „ Много е значимо какво е визията за развиването на града в дълготраен проект. След 20 години 50% от специалностите по света и в Бургас ще бъдат изменени, някои ще изчезнат, ще се появят нови, демографията на труда ще се промени. Защото към този момент няма граници, пред нас е предизвикването да се подготвим за смяната “, разяснява Николов.





„ Най-важно е да подготвим децата си още от 1 клас. Единствено Бургас от цялата страна съумя да трансформира образованието още в начален стадий - 96 стаи за първокласници бяха реновирани. За да бъдат децата ни бъдещи експерти, те би трябвало да са готови с нужното обучение “, безапелационен бе Димитър Николов.

Той акцентира, че измежду най-важните тематики за развиването на Бургас са опазване на здравето – основаване на Университетска детска болница; обучение – привличане на съществени университети за откриване на филиали; създаване на индустриални зони „ до ключ “.

„ Добрата връзка сред локалната власт и бизнеса постоянно води до по- положителни резултати. Бургас е правилен сътрудник и положително място за работа с удобни условия за локалния бизнес. В управническата стратегия на Димитър Николов са залегнали редица стъпки, посредством които градът ще се утвърди като притегателна точка за локални експерти и такива от страната и чужбина. Поздравявам Николай Янев от Предприемачи ГЕРБ и екипа му за инициираната среща “, съобщи лидерът на листата за претенденти за общински съветници от ГЕРБ Севдалина Турманова.



Николай Янев, член на НИС на Предприемачи ГЕРБ и ръководител на бургаската конструкция, акцентира връзката сред бизнеса и локалната власт с всекидневието.

„ Как се придвижваме с персоналните си транспортни средства, по какъв начин чиновниците ни употребяват градски превоз, какво опазване на здравето ще получим, в какви учебни заведения ще учат децата ни. Тези и доста други аспекти са свързани с бизнеса и политиките на общината. През последните години Бургас се промени, доста се направи за възстановяване на инфраструктурата, на качеството на живот. Това даде позитивно отражение на бизнеса. Общината е мотор в планирането на индустриални зони – фактор в привличането и разширение на вложения. С напъните на Димитър Николов всичко това би било допустимо в идващите 4 години “, акцентира Янев по време на срещата.

Всички участници в полемиката се срещнаха с бъдещите проекти за отделяне на нови индустриални зони в Бургас с високо софтуерни производства. Обсъдени бяха и плановете за построяването на нови пътища и местни връзки за възстановяване на транспортното обслужване на Бургас. Част от тях са с фокус създаване на довеждаща инфраструктура до терени в индустриални и многофункционални зони, където има декларирани капиталови планове за нови предприятия.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР