Създаване на културен маршрут в целия славянски свят по стъпките

...
Създаване на културен маршрут в целия славянски свят по стъпките
Коментари Харесай

Нов културен маршрут по пътя на Кирил и Методиий, предлага вицепрезидентът

Създаване на културен маршрут в целия славянски свят по стъпките на св. св. Кирил и Методий, който да разпространява делото на славянските първоучители и културата на славянската цивилизация. Това оферти направи вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с делегация от Русия в четвъртък.

Йотова беседва с Андрей Климов – зам.-председател на Комитета по интернационалните въпроси на Съвета на Федерацията, и Василий Икоников – член на Комитета по бюджет и финансови пазари на Съвета на Руската Федерация и началник на групата за другарство с българското Народно заседание.

Руската делегация е в България във връзка IV Фестивален маратон " От Атлантика до Тихия океан ", който тази година мина и през нашата страна. Фестивалът е основан като план на съветския парламентарен Европейски клуб, в границите на който се провеждат културни прояви в разнообразни райони на Русия и градове от страни членки на Европейския съюз.

На срещата на " Дондуков " 2 вицепрезидентът описа за задачата по стъпките на славянските първоучители и техните възпитаници, която реализира през 2018 година във връзка 1155 години от Великоморавската задача и в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. " Ние сме естествени съдружници в това културно дело – да разпространяваме славянската история, книжовност и просвета ", акцентира Илияна Йотова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР