Създаване на Консултативен съвет към КПКОНПИ с участието на утвърдени

...
Създаване на Консултативен съвет към КПКОНПИ с участието на утвърдени
Коментари Харесай

Цацаров предлага сигналите за корупция да се приемат и онлайн

Създаване на Консултативен съвет към КПКОНПИ с присъединяване на одобрени адвокати и въвеждането на непрекъснат медиен мониторинг във връзка с изявленията, съдържащи данни за корупция.

Това са част от ограниченията, които предлага основният прокурор Сотир Цацаров в концепцията си за ръководство на Антикорупционната комисия, оповестена на уеб страницата на Народното събрание. Цацаров бе препоръчан за ръководител на комисията от ГЕРБ и ''Обедини патриоти'', а за поста ще се състезава с номинирания от ''Воля'' Симеон Стефанов.

В концепцията си Сотир Цацаров обръща внимание още на нуждата от структурни промени в състава на Дирекция ''Превенция на корупцията'', както и продължаването на съдействието на комисията с други държавни институции, висши образователни заведения и неправителствени организации.

Гешев поддържа номинацията на Цацаров за ръководител на КПКОНПИ

Цацаров обмисля още създаването на правила за вписване и инспекция на сигнали, включващи ограничения за отбрана на подателите, както и уведомяването им за подхванатите дейности по тях. Той извежда и нуждата от въвеждането на нов пример за подаването на сигнал с ''улеснено'' за попълване наличие и с опция за изпращане по е-поща, по който незабавно да бъде стартирана работа.

Изслушването на двамата претенденти ще се организира на 3 декември в отрасловата парламентарна комисия, а по-късно, след гласоподаване в пленарната зала, депутатите ще решат кой да оглави антикорупционния орган.

Пълният текст на концепцията на Сотир Цацаров може да намерите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР