Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с

...
Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с
Коментари Харесай

Фандъкова: Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение в сградата на Детски център „Музейко“

Създаваме първото в България новаторско учебно заведение от ново потомство с фокус върху естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математика (STEM) в постройката на Детски център „ Музейко “.

Каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

С нашите сътрудници от Фондация „ Америка за България “ и Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) осигуряваме постройките и нужните вложения. Фондация „ Америка за България “ дава Детския център „ Музейко “, а ХТМУ – спомагателна постройка, с цел да бъде обезпечена база за учебното заведение, дружно с Център за образование на учители.

„ Целта е да мотивираме повече деца да учат природо-математически науки и технологии в съвременна просветителна среда “ – сподели още Фандъкова.

Кметът уточни, че ще разчита на екипа на „ Музейко “ за създаване на програмата на новото учебно заведение.

Сред привършване на образователните часове и в почивните дни „ Музейко “ ще продължи да действа като Интерактивен детски теоретичен център.

От своя страна общината ще даде два спортни парцела на Министерство на образованието, които ще се употребяват от ХТМУ за тяхната спортна база.

Проектът и съглашението сред трите институции ще бъдат разисквани и гласувани от Столичния общински съвет.

Кметът Фандъкова благодари за екипната работа на Нанси Шилър, президент на Фондация „ Америка за България “, на проф. доктор инж. Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ, и на министъра на образованието проф. Денков, който взе участие в конструирането на плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР