Създаваме четири индустриални зони в София. Това обяви столичният кмет

...
Създаваме четири индустриални зони в София. Това обяви столичният кмет
Коментари Харесай

Фандъкова привлича инвеститори с четири индустриални зони

Създаваме четири индустриални зони в София . Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която взе участие във конгрес на тематика " Германските вложения в България 1990-2017. Германо-българските търговски връзки 2001-2018 ", съобщи БГНЕС.

Тя заяви, че огромната индустриална зона ще се намира в северните територии - " Кремиковци ", " Нови Искър " и " Връбница " . Освен това индустриални зони, въпреки и с по-малки размери, ще бъдат построени в кварталите " Младост ", Надежда " и " Овча купел ".

Фандъкова изрази вяра, че по този метод в града ще бъдат привлечени стратегически вложители, защото територията, изключително тази в " Кремиковци ", била извънредно привлекателна с транспортната си съгласуваност. Имало и проекти да се построи и метро до тази зона. Кметът добави и че паралелно с това ще бъдат основани условия за здравно обслужване в региона и образователни центрове.

Фандъкова посочи, че страната ни е желана от задграничните вложители поради инфраструктурата, хората и данъчната политика. Тя уточни, че се работи и по смяна на методиката за установяване на такса боклук, тъй че бизнесът и жителите да заплащат заслужено за тази услуга.
 50% от непознатите вложения у нас, привлечени от София
50% от непознатите вложения у нас, привлечени от София

Над 23 милиарда евро задгранични вложения от 77 страни за цялата страна

Кметът изрази вяра опциите за партньорство сред България и Германия да продължат да се разрастват и акцентира, че през последните години София притегля от ден на ден задгранични вложители. Тя се базира на данни на Института за пазарна стопанска система, съгласно които столицата е привлякла 54% от вложенията в България и създава 40% от Брутният вътрешен продукт на страната.

По думи на градоначалника през последните години в стопанската система на града максимален растеж има ИТ бранша и аутсорсинга на бизнес услуги, където растежът е близо с 200% за последните 10 години.

В града ни са основани над 92% от българските софтуерни компании и 72% от чиновниците са тук, посочи Фандъкова.

Тя уточни, че множеството вложения значат повече работни места и по-висок стандарт на живот.
 Фандъкова регистрира триумфите си на празника на София
Фандъкова регистрира триумфите си на празника на София

Няма борба за София. Има работа за София, сподели сегашният столичен кмет

По думи на Фандъкова се планува да се вкара специфичен сектор, зает с дигитализирането и потреблението на технологиите на общината. Тя подсети, че п лащането на налози и такси към този момент се прави по електронен път.

Според кмета административното обслужване към момента се нуждае от повече улеснения за бизнеса и повече бистрота, като това ще бъде водещ приоритет за идващите години. Фандъкова заяви, че следва да бъде въведена електронната система за таксуване в градския превоз.

На форума стана ясно и че от 1 ноември публичните поръчки ще се организират напълно по електронен път.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР