Създаваме четири индустриални зони. Голямата индустриална зона ще се намира

...
Създаваме четири индустриални зони. Голямата индустриална зона ще се намира
Коментари Харесай

Фандъкова: Индустриални зони ще има в Младост“, Надежда“ и Овча купел“

" Създаваме четири индустриални зони. Голямата индустриална зона ще се намира в северните територии – " Кремиковци “, " Нови Искър “, " Връбница “. Това е нашата вяра за привличане на стратегически вложител в нашия град. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие във конгрес на тематика " Германските вложения в България 1990-2017. Германо-българските търговски връзки 2001-2018 “, предава Канал 3.

Индустриални зони ще бъдат построени и в " Младост “, Надежда “ и " Овча купел “, само че те ще бъдат по-малки по размери.

" Територията, изключително тази в " Кремиковци “ е извънредно привлекателна със своята транспортна съгласуваност – жп. превоз, непосредственост до летище, пътища. В нашите проекти сме поели ангажимент да осигурим връзка с метро до тази зона – наземно, леко метро. Това е един развой, който започваме “, разгласи кметът и добави, че паралелно с това ще бъдат основани условия за здравно обслужване в региона, както и ще основат образователни центрове.

Фандъкова акцентира, че страната ни е желана от задграничните вложители, поради инфраструктурата, хората и данъчната политика. Тя добави, че се работи и по смяна на методиката за установяване на такса боклук, с цел да може бизнесът и жителите да заплащат заслужено за тази услуга.

Наред с това, градоначалникът съобщи, че германия е стратегически сътрудник за България и столицата и изрази вяра опциите за партньорство да продължат да се разрастват.

" Поканихме 12 хотелски вериги, като измежду тях има и немски. Бихме желали да продължим да развиваме града си като туристическа дестинация и по-точно като конгресен център “, съобщи тя и добави, че през последните години София притегля от ден на ден задгранични вложители.

" По данни на института за пазарна стопанска система София е привлякла 54% от вложенията в България и създава 40% от Брутният вътрешен продукт на страната. В стопанската система на града, през последните години, максимален растеж има ай ти бранша и аутсорсинга на бизнес услуги, растежът там е близо с 200% за последните 10 години. В града ни са основани над 92% от българските софтуерни компании и 72% от чиновниците са тук “, разказа актуалната обстановка Фандъкова.

От своя страна ръководителят на бюрото на фондация " Конрад Аденауер “ в България Торстен Гайслер сподели, че немските вложения у нас са на второ място и те съставляват 8.49% от всички, които се вършат у нас. По негови думи София е образец за триумф, с който ръководещите могат да се гордеят.

" Чуждестранните вложения в България доста се повишиха откогато страната стана пълновръстен член на Европейски Съюз. Заедно с повишението на вложенията се покачиха заплатите в страната и опциите за развиване “, сподели Гайслер.

Фандъкова пък добави, че множеството вложения значат повече работни места и по-висок стандарт на живот.

Стана ясно още, че откогато е основана Столичната общинска организация за приватизация и вложения общината води самодейна политика за привличане на вложения и не чакат вложителите да дойдат сами в нашия град, а се опитваме да ги притеглят по разнообразни линии.

Тя разгласи още, че планува въвеждането на специфичен сектор, който ще бъде зает с дигитализирането и въвеждането и потреблението на технологиите на общината и добави, че заплащането на налози и такси към този момент се прави по електронен път.

" Все още административното ни обслужване има потребност от повече улеснения за бизнеса и повече бистрота. Това е един от водещите цели за идващите години, върху който към този момент работим “, съобщи тя и добави, че следва да бъде въведена електронната система за таксуване в градския превоз.

По време на форума, в който се включиха разнообразни представители на немския бизнес, основният проектант на София Здравко Здравков, зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев стана ясно, че от 1 ноември провеждането на публични поръчки ще се прави напълно по електронен път. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР