създава възможност за разширяване на влиянието на ХАМАС. Това заяви

...
създава възможност за разширяване на влиянието на ХАМАС. Това заяви
Коментари Харесай

Експерт: Сблъсъците в Йерусалим увеличават влиянието на ХАМАС

създава опция за разширение на въздействието на ХАМАС. Това съобщи за БГНЕС дипломатически източник от столицата на Държавата Израел.
Расте напрежението в остарелия град на Йерусалим. В свещения за мюсюлманите месец съвсем всеки ден след молитвите в Ал-Акса, третото най-свещено място за исляма, избухват конфликти сред палестинците и израелската полиция. Има доста ранени стачкуващи, както и чиновници на реда.
„ В никакъв случай протичащото се сега не е трета интифада “, съобщи дипломатът. Той означи, че за пръв път от 16 години Палестинската власт трябваше да организира избори, които бяха предстоящи с неспокойствие от локалните араби. В последния миг, обаче те бяха анулирани от Махмуд Абас, чието придвижване „ Фатах “ ръководи. Това решение съответства с тежката обществена и икономическа конюнктура в Палестинските територии и в допълнение нагнети напрежението вътре в палестинското общество.
 Заради жестоките боеве в Йерусалим - съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Заради жестоките боеве в Йерусалим - съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации (СС) ще организира съвещание през днешния ден, 10 май, на което ще бъде разисквана обстановката към конфликтите сред палести...
Продължава и борбата за власт и въздействие сред „ Фатах “ и ХАМАС, който ръководи другия палестински анклав –.
„ Сегашната напрегната обстановка основава голяма опция за ХАМАС да стъпи и да укрепи позициите си на Западния бряг, откъдето са изтласквани систематично от 2006 година “, съобщи дипломатическият източник.
В същото време дипломатът отбелязва, че „ Израел закъсня с съответните ограничения в Източен Йерусалим “. Ефектът от закъснелите ограничения, който следим, се задълбочава и от рецесията, подбудена от разногласието сред палестинци и израелски заселници в Шейх Джарах, изясни той.
От изключително значение е днешният ден, когато се отбелязва Денят на Йерусалим. Очаква се и израелци, и палестинци да проведат всеобщи събирания и е доста значимо те да нямат прикосновение между тях, тъй като това още веднъж може да докара до стълкновения и ескалация на насилието, предизвести дипломатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР