Създава се временна комисия в Народното събрание, която ще разследва

...
Създава се временна комисия в Народното събрание, която ще разследва
Коментари Харесай

Комисия в НС ще разследва полицейското насилие върху протестиращи на 10-ти юли и 2-ри септември 2020 г.

Създава се краткотрайна комисия в Народното събрание, която ще проверява полицейското принуждение, упражнено върху протестиращи жители на 10-ти юли и 2-ри септември 2020 година Предложението беше признато със 126 гласа, 72-ма народни представители гласоподаваха „ срещу ", а 74-ма се въздържаха.

„ Комисията е значима по доста аргументи. Основната от тях обаче, отвън насилието, осъществено по отношение на българските жители, е обстоятелството, че държавното управление на ГЕРБ абдикира от следствието на това принуждение, в едно с основния прокурор Гешев ", сподели вносителят на предлагането Николай Хаджигенов от ПГ на коалиция „ Изправи се! Мутри вън! ". По думите му „ единствените, които са разследвани и им е повдигнато обвиняване, са потърпевшите от полицейското принуждение. Това безсрамие би трябвало да спре ", съобщи от парламентарната естрада адв. Хаджигенов.

Предложението за основаване на Временна комисия за следствие на обстоятелства и условия при потреблението на сълзотворен газ, приложимост на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи против протестиращи български жители, бе импортирано с подписите на 59 народни представители от „ Изправи се! Мутри вън! ", „ ИТН " и „ Демократична България ". Комисията би трябвало да откри всички данни за осъществените актове на принуждение и принуда на 10.07 и на 2.09.2020 година, както и има ли укрити доказателства за осъществените от чиновници на Министерство на вътрешните работи нарушавания на закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР