Създава се технологична лаборатория в СУ "Неофит Рилски" в Харманли,

...
Създава се технологична лаборатория в СУ "Неофит Рилски" в Харманли,
Коментари Харесай

Технологична лаборатория се създава в СУ Неофит Рилски в Харманли

Създава се софтуерна лаборатория в СУ "Неофит Рилски " в Харманли, оповестиха от локалната администрация. В мястото за нововъведения учениците ще бъдат въвеждани в новите технологии освен теоретично, само че и на практика - посредством демонстрации, образования и открити уроци.

Лабораторията към този момент има 3D принтер, средствата за който са обезпечени по програмата "Харманли за младите " посредством плана "TechLab " на учениците Иван Иванов, Христо Хубенов и Пламен Александров, означават от общината. Целта на младежите и техните ръководители е да отключат интереса към инженерството и нововъведенията и у останалите възпитаници.

Развойното звено ще бъде изключително потребно и за учениците след 7-ми клас, които аплайват за профилираните паралелки с профил "Чужди езици ", "Софтуерни и хардуерни науки " и "Природни науки ".

Инициатива на образователното заведение е и учредяването на клуба "Innova one ", който сплотява ученици с интерес към техническия напредък и познания в извънкласни форми на образование. Клубът е основател на конференции под мотото "Новото време " и на срещи с изявени ментори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР