Създава се нова автобусна линия за придвижване на пристигащите и

...
Създава се нова автобусна линия за придвижване на пристигащите и
Коментари Харесай

Нова автобусна линия ще обслужва пътуващите от и до летище Пловдив

Създава се нова автобусна линия за напредване на идващите и заминаващите пасажери от летище " Пловдив ", която ще потегля от автогара " Родопи ".

Това стана известно на работна среща, проведена от регионалния шеф Ангел Стоев по отношение на нуждата от реализиране на публичен транспорт за пътуващите, оповестиха от Областна администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Идеята е новата линия да бъде постоянна, с разписание, съобразено с идващите и заминаващите полети. Осигуряването на публичен превоз се постанова и заради декларираните планове от нискотарифната компания " Уиз еър " за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се чакат от 3 ноември т.г.

Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което значи към 6 000 пасажери месечно. Като се прибавят и предстоящите зимни чартърни полети, потребността от превоз става все по-осезаема.

Областният шеф предложи летището да разгласи конкурс за таксиметрови компании по модела на летище " София ", с които да се добави обслужването.

Очакват се към 30 милиона лв., които ще бъдат вложени в усъвършенстване на инфраструктурата, в това число и за построяването на карго терминал, с какъвто аеропортът все още не разполага, показва Лъчезар Миленчев, изпълнителен шеф на летище " Пловдив ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР