Създава се Национален координационен център за безопасно движение по пътищата.

...
Създава се Национален координационен център за безопасно движение по пътищата.
Коментари Харесай

Нов Национален център бори войната по пътищата

Създава се Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата . Правителството одобри постановлението за основаването му през днешния ден като част от ограниченията за ограничение на пътнотранспортния травматизъм до 2020 година

Центърът ще координира напъните на способените държавни структури при използването на ограничения за предварителна защита, краткотрайна организация на придвижване, съгласуваност при усложнени пътни и метеорологични условия, усложнения или блокиране на придвижването, пътнотранспортни катастрофи и повреди на територията на страната, е запосано в постановлението. Той ще работи в режим 24/7 , като в действително време чиновниците да получават сигнали и информация от всички способени институции и след оперативна обработка на данните да се подхващат общи дейности за реакция.
 59 души са починали при произшествия за по-малко от месец
59 души са починали при произшествия за по-малко от месец

Най-много пътни произшествия стават сред 17 и 19 ч.

Центърът не е настрана юридическо лице и ще бъде ситуиран в постройка на Министерството на вътрешните работи . За неговото застраховане няма да бъдат разходвани спомагателни бюджетни средства, няма да бъдат разкривани и спомагателни щатни бройки.В Центъра влизат чиновници на основните дирекции " Национална полиция " и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Министерство на вътрешните работи, Агенция " Пътна инфраструктура ", Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Обособяването на Центъра става на фона на рекордния брой починали по пътищата този месец - близо 60 души, и фрапантно нараствания брой тежки произшествия от началото на летния сезон.
 Решават академично казуса с войната по пътищата
Решават академично казуса с войната по пътищата

След организацията основават и Съвет по пътна сигурност

Преди два дни се сътвори съвет за съдействие в региона на сигурността на придвижването по пътищата към Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП), като съветът сплотява университетските и научните среди. В началото на годината бе основана Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " към Администрацията на Министерския съвет, която бе управлявана от Малина Крумова.

В постановлението на държавното управление написа още, че обособяването на новия Национален център ще способства за реализиране на признатия интегриран метод " Безопасна система " с визия нула починали и тежко ранени на пътя - визията е дефинирана през 2019 година

Институтът за пътна сигурност стартира преди два дни невиждан 24-часов мониторинг на пътищата.

В петък моторист се заби в бус на Автомагистрала " Тракия " и почина. Верижна злополука по-рано денем също взе две жертви.

В нощта против събота станаха и две тежки произшествия в Хасковско , при които двама души починаха, а други трима бяха тежко ранени.

В събота пък бус с 8 деца катастрофира край Априлци. Към момента двама души към момента са в болничното заведение.

Вчера българин почина при тежка злополука на бус в Румъния , а други четирима сънародници бяха ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР