Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от

...
Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от
Коментари Харесай

Бил Гейтс към антиваксърите: Хората в богатите страни ще умрат от морбили

Създателят на софтуерния колос Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от две десетилетия на разпространяването на ваксини по целия свят посредством своята благотворителна фондация. Целта му е била да понижи смъртните случаи от избрани болести и да отбрани колкото се може повече деца, написа BusinessInsider.

Днес обаче в някои богати страни болестта морбили се завръща. Опасният вирус е бил отстранен в Съединени американски щати до началото на 2000-та година, когато се появяват нови инфектирани. До 2019 година има 159 случая, а в Япония те са 167 за първите 6 седмици на актуалната година, заболяването се прояви и в редица европейски страни.

Според експертите бързото разпространяване на заболяването е разследване от отхвърли на някои родители да имунизират децата си. До опцията родителите да избират дали да имунизират децата си се стигна поради облекченото контролиране в доста страни.

Бил Гейтс също поддържа мнението, че родителите - антиваксъри са първоизточник и пропагандатор на заболяването. Той показа в рубриката на Reddit " Питай ме нещо " следното:

" Изненадващо е да забележим по какъв начин точно богатите страни изгубиха публичния консенсус, че децата би трябвало да бъдат предпазени. За страдание това ще докара до гибел, породена от вирусите на морбили или коклюш. "

Според филантропа имунизациите са избавили повече хора, в сравнение с всеки различен инструмент по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР