Създателят на SpaceX Илън Мъск разкри плановете за космическия кораб

...
Създателят на SpaceX Илън Мъск разкри плановете за космическия кораб
Коментари Харесай

Каква ще бъде новата мегаракета на SpaceX, която ще пътува до Марс?

Създателят на SpaceX Илън Мъск разкри проектите за " галактическия транспортен съд " (Starship) от ново потомство, който ще бъде употребен от компанията за възможното отклоняване на хора на Марс.

Целта на софтуерния колос е галактическите пътувания да се станат като самолетните пътувания, сподели Мъск в хода на презентация в базата на SpaceX в Бока Чик, Тексас, Съединени американски щати, написа Bloomberg.

" Космическият транспортен съд " ще бъде най-мощната ракета, правена до момента от индивида, и ще бъде способна да придвижва хора до Луната, Марс и по-далеч в Космоса ", написа в пост на SpaceX в обществената мрежа Twitter.

Starship will be the most powerful rocket in history, capable of carrying humans to the Moon, Mars, and beyond pic.twitter.com/LloN8AQdei
— SpaceX (@SpaceX) September 29, 2019
Понастоящем компанията употребява ракетата Falcon 9, както и по-мощните ракети Falcon Heavy за клиенти от NASA, търговски сателитни оператори и армията на Съединени американски щати. Това се случва в границите на подписан сред SpaceX и NASA контракт за превозването на американски астронавти до Международната галактическа станция посредством Програмата за търговски екипажи. Графикът на програмата обаче неведнъж се " изплъзна " и наподобява фирмите няма да смогнат с него за годината.

По време на брифинг Мъск отговори на въпроси, измежду които и обява в Twitter на админа на NASA Джим Бриденстийн. Според него програмата изостава с цяла година от графика си. Той също по този начин съобщи, че организацията чака да види същото равнище на възторг, което се следи към SpaceX, както и вложения на данъкоплатците на Съединени американски щати.

" От позиция на ресурсите на SpaceX, ние сме съсредоточени основно върху плановете за Falcon и Dragon. Да бъде ясно, че в действителност дребен % от SpaceX е виновен за създаването на " галактическия транспортен съд " (Starship) ", сподели Мъск.

" Starship ще транспортира до 100 души при продължителни полети сред планетите ", се показва в различен пост на галактическата компания в Twitter.

Ultimately, Starship will carry as many as 100 people on long-duration, interplanetary flights pic.twitter.com/mDujtYeLwV
— SpaceX (@SpaceX) September 29, 2019
В момента SpaceX се прави оценка на 34 милиарда $, демонстрират разбори на EquityZen. Компанията беше учредена през 2002 година.

Въпреки че е по-известен като основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla, галактическите пътувания от дълго време са пристрастеност на иноватора.

Космическата компания на Мъск построява галактически машини както в Бока Чика, по този начин и в нос Канаверал, Флорида. Според създателя на компанията екипите на SpaceX се състезават вътрешно между тях при построяването на новите апарати.

Най-вероятно първата пилотирана задача ще започва от Бока Чика. Поради това компанията се надява да се снабди с жилищни парцели в селцето за своите чиновници, за които към този момент е изпратила предложения за изкупуване.
 Снимка 445246
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР