Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните престъпници

...
Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните престъпници
Коментари Харесай

Защо кокаиновите хипопотами“ на Пабло Ескобар са проблем

Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните нарушители за всички времена Пабло Ескобар от дълго време не е сред живите, само че името му в последно време още веднъж е на дневен ред в родната му Колумбия.

Величието и падението на Пабло Ескобар и по малкия екран

Как се изкарват по 5 милиона $ за седмица

През 80-те години кокаиновият крал е фамозен с отвличанията, бомбардировките и безразборните убийства, а през днешния ден учените го упрекват в главен извършител на тиктакащата в Колумбия екологична бомба.

Преди десетилетия Ескобар внася 1 мъжки и 3 женски хипопотами в частния си зоопарк, които по този начин се развъждат, че през днешния ден популацията им варира от 80 до 120 животни. Учените просто не могат да ги преброят.
 Снимка 518310

Но ветеринарният доктор и природозащитник Карлос Валдерама споделя пред BBC, че " Това е най-голямото стадо хипопотами отвън Африка, което е техният роден район ".

Всъщност, възходът на по този начин наречените " кокаинови хипопотами " стартира през 1993 година, откакто управляващите убиват Пабло Ескобар и конфискуват първокласното му имение Hacienda Napoles, на към 250 км северозападно от столицата Богота.
 Pablo Escobar Fold 1 - смарт телефонът, основан от брата на Пабло Ескобар
Братът на Пабло Ескобар сътвори сгъваем смарт телефон

Защото кокаинът е отживялост

Всички открити там животни, като се изключи хипопотамите, са разпределени в зоопарковете из цялата страна. Но, както прецизира биологът Натали Кастелбланко, поради проблеми с логистиката, точно най-едрите домашни любимци на Ескобар, биват оставени да се разхождат на независимост в имението му.
 Снимка 518309

Вероятно управляващите са си мислели, че те просто ще загинат, само че не са познали. В момента процъфтяват, тъй като нямат естествени хищници в Южна Америка, което е причина освен да се развъждат по-бързо и елементарно, само че и на доста по-ранна възраст.

Проблемът е, че въздействат пагубно на околната среда. Изместват някои локални типове, които към този момент са застрашени от изгубване, като ламантина, и трансформират химичния състав на водните пътища. И се популяризират към най-големия речен басейн на Колумбия - река Магдалена, от който се изхранват хиляди поданици.
 Снимка 518308

Според някои учени като сеньора Кастелбланко, колкото и да не й е прелестно, избиването на част от хипопотамите е единственият метод да се предотврати експлоадирането на тиктакащата сега екологична бомба. В противоположен случай " обстановката може да излезе отвън надзор единствено за 10 или 20 години. ", цитират я от BBC.

Някои специалисти като Енрике Ордониес, биолог от Колумбийския народен университет, не утвърждават концепцията, тъй като считат, че " кокаиновите хипопотами " играят значима роля в опазването на типа в целия свят.
 Снимка 518311

Каквото и да подхващат учените обаче, сигурно ще би трябвало първо да получат утвърждението на локалните.
 Акулите, дългокрила акула, раковинена акула чук, гигантска акула чук и фрапантното понижаване на популацията
Популацията на акулите е спаднала със 70%

Данните не са по никакъв начин оптимистични

През 2009 година бойци от колумбийската войска убиват хипопотама Пепе и обществото се надига. След този случай хипопотамите стават предпазен тип в Колумбия, припомнят от MSN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР