Създателят на минисериала на Sky и HBO Чернобил Крейг Мазин

...
Създателят на минисериала на Sky и HBO Чернобил Крейг Мазин
Коментари Харесай

Създателят на "Чернобил" призова туристите да уважават мястото на кaтастрофата

Създателят на минисериала на Sky и HBO " Чернобил " Крейг Мазин разяснява популяризирането на неприлични и несъответствуващи селфи фотоси на туристи, които посещават лимитираната зона към атомната централа в Украйна.

Откакто поредицата от пет епизода за една от най-страшните нуклеарни произшествия в историята стартира излъчването си през май месец, туризмът в региона отбелязва 40% скок. Сред новопоявилите се туристи са и инфлуенсъри от обществените медии, които провокираха сериозни мнения, защото употребяват място, обвързвана с огромна покруса, с цел да си вършат впечатляващи фотоси за своите профили в Инстаграм.

Сред изявленията в обществените мрежи има да вземем за пример фотография на жена с защитен костюм, само че свален на половина, тъй че да я демонстрира по долни дрехи.

" Чудесно е, че #ЧернобилHBO въодушеви вълна от туризъм в Забранената зона. Но да, видях фотосите, които циркулират ", написа сценаристът и продуцент на поредицата Крейг Мазин в " Туитър " профила си тази заран и добави: " Ако посещавате, апелирам, помнете, че там се е случила ужасна покруса. Отнасяйте се с почитание към всички, които са страдали и са се жертвали. "

Минисериалът на HBO с присъединяване на Джаред Харис, Стелан Скарсгард и Емили Уотсън наблюдава събитията след детонацията в нуклеарния реактор. Поредицата се подреди преди всичко в класацията на IMDb за телевизионни продукции още след излъчването на трети епизод.

Според формалните данни на мястото на детонацията умират двама души, други 28 в седмиците по-късно, в резултат на радиационно отравяне, до момента в който към 1000 пожарникари и други чиновници от отрядите за незабавно реагиране са изложени на високи дози радиация по това време, демонстрират данните на Световната здравна организация. Около 116 хиляди души, които живеят по това време в град Припят и в радиус от 30 км. към централата, са евакуирани в идващите седмици, въпреки че следствията от излагането на радиация върху популацията в по-широки региони от Украйна и Европа не престават да са неразбираеми.

Мястото на злополуката е отворено за туристически визити от края на 90-те години, само че известността му нарастна през последните 5 до 10 години. Посетителите са проверявани за радиация на влизане и излизане от отцепената зона и от време на време носят защитни костюми и дозиметри, с които да мерят равнищата на облъчване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР