Създателят на месинджъра Telegram Павел Дуров обяви откриването на офис

...
Създателят на месинджъра Telegram Павел Дуров обяви откриването на офис
Коментари Харесай

Павел Дуров спечели $35 милиона от биткойни

Създателят на месинджъра Telegram Павел Дуров разгласи откриването на офис в Дубай. Предприемачът постъпва по този метод с цел да заплаща по-малко налози.
Дуров заяви това в изявление за Bloomberg. Той приказва и за вложенията си в биткойни и съобщи, че няма да продаде Telegram даже и за $20 милиарда.

Основателят на Telegram Павел Дуров напусна Русия през 2014 година с капитал от $300 милиона и 2000 биткойна. Тези $300 милиона Дуров получи откакто продаде своя дял от “ВКонтакте” а криптовалутата закупи една година преди този момент, когато биткойнът струваше $750. Тогава цената на този актив бе $1,5 милиона, а в този момент тя нарасна  към $35 милиона.

В изявлението за Bloomberg основателят на Telegram сподели, че тази внезапна смяна в курса на биткойна е напълно непредвидена за него. Той показа, че има вяра в бъдещето на криптовалутата и я смята за цифрово злато. Неотдавна Дуров сподели, че криптовалутите дават късмет на международната финансова система да се измъкне от хегемонията на Съединени американски щати и са почтена опция на американския $.

Интервюто се състоя в новия офис на Telegram, намиращ се в небостъргача Dubai Media City. Дуров сподели пред Bloomberg, че е избрал Дубай заради нулевите налози. “Това е кардинално. Твърде доста хора на Запад не осъзнават до каква степен налозите лимитират техните благоприятни условия. Понякога се постанова да се дават половината от приходите на страната. Фактически, това значи, че 180 дни в годината работите за страната. Аз ще употребявам своите пари с по-добра изгода за обществото“.

Дуров добави, че не има намерение да продава Telegram, макар че има оферти от най-големите компании в Силициевата котловина.

“Telegram не се продава. Дори и за $20 милиарда. Давам доживотна гаранция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР