Създателят на Humans of New York, Брандън Стантън, критикува индийската версия заради спор за авторски права

...
Основникът на Humans of New York, Брандън Стантън, осъди Humans
Коментари Харесай

Основникът на Humans of New York, Брандън Стантън, осъди Humans of Bombay, като първо го обвини в присвояване на неговата собствена работа.

„Запазих мълчание относно присвояването на моята работа, защото смятам, че @HumansOfBombay споделя важни истории, дори и да са монетизирали много повече от всичко, което бих се чувствал удобно да правя в HONY.

„Но не можете да съдите хора за това, за което съм ви простил.“

HONY включва портрети на нюйоркчани заедно с цитати или кратки истории от живота им.

Това стана онлайн сензация, след като стартира през 2010 г., твърдейки, че предоставя на "световната аудитория ежедневни погледи към живота на непознати по улиците на Ню Йорк".

Фотоблогът вече може да се похвали с онлайн последователи от над 20 милиона.

Прочетете повече:
Смъртните случаи от заболявания, свързани с 11 септември, достигат „мрачен крайъгълен камък“
Кметът на Ню Йорк казва, че миграционната криза може да „унищожи“ града

Humans of Bombay стартира четири години по-късно през 2014 г. от основателя Каришма Мехта. Оттогава натрупа около 3,2 милиона последователи.

Подобно на Humans of New York, той придружава портрети на „непознати“ с цитати и истории с заявената цел да разказва „вдъхновяващи и близки истории на хора от всички сфери на живота ".

"Опитахме се да разрешим проблема по приятелски начин"

Изображение: Каришма Мехта основа Humans of Bombay през 2014 г.

В делото си сега се твърди, че People of India (POI) - друг базиран в Индия акаунт за разказване на истории - не само възпроизвежда неговия стил, но също така предава своя материал за свой собствен.

В отговор на обвинението на г-н Стантън, Humans of Bombay заяви, че делото не е просто въпрос на разказване на истории.

"Ние сме благодарни на HONY & Brandon за стартирането на това движение за разказване на истории. Костюмът е свързан с IP в нашите публикации, а не изобщо с разказването на истории.

" Опитахме се да разрешим проблема по приятелски начин, преди да се обърнем към съда, тъй като вярваме, че защитаваме упоритата работа на нашия екип.“

Оттогава последва разногласие между двамата в X, по-рано известен като Twitter, с Г-н Стантън обвинява Humans of Bombay в монетизиране на неговата концепция.

Твърдейки, че не е спечелил от нито една история, разказана в Humans of New York, той написа „когато изкуството започне с мотив за печалба, то престава да се превръща изкуство".

Той посочи хората към @HumansofAdam - подобна концепция, действаща в Холандия - като пример за "истински художник, който е направил красиви неща".

A ' загадъчно нападение срещу нашите усилия'

За пореден път Humans of Bombay отвърнаха на удара, като този път обвиниха Стантън, че е „прескочил с оръжието“ в издаването на „загадъчно нападение срещу нашите усилия“.

Г-н Фотоблогът на Stanton включва истории от над 20 различни страни. Неговите портрети също са предмет на две бестселъри.

Той е известен с това, че използва работата си за набиране на средства за някои от темите, които представя.

През декември 2013 г. той беше обявен за един на списание Time "30 под 30 души, променящи света".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР