Създателят на Facebook Марк Зукърбърг ще се срещне в сряда

...
Създателят на Facebook Марк Зукърбърг ще се срещне в сряда
Коментари Харесай

Зукърбърг ще обсъди с Макрон данъчната политика на Facebook

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще се срещне в сряда с френския президент Еманюел Макрон по въпроса за данъчната политика на Фейсбук.
Атмосферата в Европа става все по-враждебна за Зукърбърг, който във вторник беше на чуване пред Европейския парламент (ЕП) във връзка отбраната на персонални данни на потребителите на обществената мрежа.
Фейсбук, дружно с Google, Епъл и Амазон, са на прицел от страна на Макрон и други европейски водачи, тъй като употребяват за активността си центрове в европейски страни с ниски и преференциални във връзка с тях налози като Ирландия, с цел да понижат корпоративния си налог до номинални равнища.
Макрон желае да стартира „ диалог” с софтуерните колоси от Съединени американски щати, с цел да приказват " искрено и непосредствено " за регулации и интернационалните интервенции.
Зукърбърг е бил поканен дружно с 60 други водачи на софтуерни компании, в това число шефовете на Майкрософт, Юбер, и АйБиЕм.
Въпреки опитите на Макрон да подтикне останалите европейски водачи към основаване на нова данъчна система за интернационалните софтуерни колоси, договарянията са в застой поради опозиция от страни-членки като Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР