Създателят на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин е убеден, че е

...
Създателят на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин е убеден, че е
Коментари Харесай

Пригожин разкри кой и защо му е забранил да вербува затворници

Създателят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин е уверен, че е бил лишен от опцията да набира пандизчии за войната в Украйна заради  съпротивата от страна на съветското Министерство на защитата. Това разкрива Вячеслав Вегнер, народен представител в един от районните препоръки на Руската федерация, предава УНИАН.

На страницата си в обществената мрежа VK депутатът разгласява фотография, за която се допуска, че е скриншот на писмо от кореспонденцията му с Пригожин. В същото време от фотографията по никакъв метод не проличава, че текстът в действителност е написан от олигарха или чиновници на неговата пресслужба.

Депутатът се обръща към Пригожин с молба да спомага за изпращането на затворнички в зоната на военните дейности в Украйна. В  отговора си Пригожин твърди, че е бил лишен от опцията да набира пандизчии, като показва следните аргументи:

-„ Прекалено висока успеваемост при осъществяване на дилемите, което слага избран брой упълномощени лица в неуместна обстановка, а също по този начин дискредитира работата на някои военни елементи в други сектори на фронта “;

- " ЧВК " Вагнер " употребява пандизчиите не като арестанти, а като равностойни бойци, което нервира ръководещите елити;

-„ Определен брой полувоенни служители взеха решение, че в случай че вербуват пандизчии, ще могат да станат известни колкото е ЧВК „ Вагнер “.

И до момента Пригожин нито е удостоверил, нито е отхвърлил, че съществува такова писмо. 

УНИАН напомня, че от предишното лято олигархът Евгений Пригожин с разрешението на Кремъл набира рецидивисти от съветските затвори. След като събра дребна войска от тях, няколко месеца той се опитваше да превземе Бахмут с взлом, само че в последна сметка единствено загуби голям брой наети пандизчии.

В същото време Пригожин обтегна още така и така сложните връзки с съветските елити към Кремъл и съветското министерство на защитата.

В началото на февруари стана известно, че Пригожин има проблеми с набирането на нови пандизчии, с цел да компенсира гигантските загуби на фронта. Скоро олигархът персонално разгласи, че е прекратил да набира пандизчии за фронта в Украйна.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР