Създателят на американската социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг информира подчинените

...
Създателят на американската социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг информира подчинените
Коментари Харесай

Проблеми за Зукърбърг - ядоса и НПО, и свои служители заради расизма и Тръмп

Създателят на американската обществена мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг осведоми подчинените си, че счита доста от последните изявления на американския президент Доналд Тръмп във Facebook за обидни, само че няма желание да ги цензурира по никакъв метод. Това заяви електронната версия на The Wall Street Journal, съобщи БГНЕС.
Според изданието, Зукърбърг е направил тези изказвания на среща със чиновниците на компанията. Много от тях по-рано стачкуваха против позицията на управлението по отношение на изявленията в обществените медии на Тръмп във връзка митингите и последвалите вълнения в Съединени американски щати. The Wall Street Journal споделя, че Зукърбърг е декларирал, че счита доста от изявленията на Тръмп за " надълбоко обидни ". В същото време той подчертал, че частните компании не би трябвало да поемат надзорни функционалности и да цензурират изказванията на политиците.
В материала на The Wall Street Journal се показва, че доста чиновници на Facebook не са били удовлетворени от срещата и не са били съгласни със Зукърбърг.
Публикациите на Тръмп в Twitter за протичащото се в Минеаполис, Минесота, където избухнаха протестите поради гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд след полицейски арест, бяха оповестени за нарушаващи възбраната за оправдаване на насилието. В обществената мрежа американският президент назова участниците в митингите " бандити " и предизвести, че " при положение на усложнения " федералните управляващи на Съединени американски щати ще поемат надзор над обстановката. Според Тръмп, " когато грабежите стартират, стартира и стрелбата ".
Междувременно в Bloomberg се появи различен материал, който хвърля отрицателна светлина върху Зукърбърг. Според него, след среща с водачи на организации за цивилен права един от въпросните водачи - Рашад Робинсън, споделя, че основателят на Facebook не посочил никакво схващане за казуса с расизма. Точните думи на Робинсън са, че той отделил доста време да изясни на Зукърбърг за какво тематиката " расизъм " е толкоз значима, само че по негово мнение Зукърбърг нямал потенциала да схване защо става въпрос. Конкретно, Робинсън и други водачи на Неправителствени организации имали поради тъкмо постовете на Доналд Тръмп във Фейсбук. След срещата е оповестено и взаимно изказване на въпросните ръководители на Неправителствени организации - ТУК!
Още: " Протестите в Съединени американски щати не стопират, към този момент има много жертви - гневни рецензии към Тръмп (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР