Създателят и шеф на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг падна

...
Създателят и шеф на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг падна
Коментари Харесай

Зукърбърг изгуби три позиции в списъка на милиардерите

Създателят и началник на американската компания Facebook Марк Зукърбърг падна в класацията на организация Блумбърг на най-богатите хора на света от трето на шесто място, откакто поради обезценяване на акциите загуби съвсем 16 милиарда $, заяви ТАСС. Агенцията цитира уеб страницата на Блумбърг.

Сега благосъстоянието на Зукърбърг се прави оценка на 70,6 милиарда $. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда $. Сега той е на шесто място, сред притежателя на комерсиалната марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда $, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда $.

Вчера акциите на Facebook рухнаха съвсем с 19 % до 176,26 $ за акция. С това пазарната капитализация на компанията понижа с 119,4 милиарда $, което по данни на Блумбърг е най-голямото понижаване за една комерсиална сесия за американска компания в цялата история. Спадът в цените на акциите на Facebook е обвързван с доклада на компанията за резултатите от второто тримесечие, които се оказаха по-лоши от прогнозните, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР