Създателят Дом Хофман акцентира върху кратките видеаByte ще позволи на

...
Създателят Дом Хофман акцентира върху кратките видеаByte ще позволи на
Коментари Харесай

Възраждат проекта Vine под ново име Byte

Създателят Дом Хофман подчертава върху късите видеа

Byte ще разреши на потребителите да записват и споделят 6-секундни видеа, снимани отвесно и в режим на безпределно повтаряне (източник: Dom Hofmann / Twitter)

Приложението на Дом Хофман – Vine, което бе спряно от Twitter преди към година, очевидно ще се завърне, въпреки и под ново име – Byte. Апликацията към този момент е в напреднала фаза на разработка, излиза наяве от изявления на Хофман в Twitter.

По създание това е нова обществена мрежа, която подчертава върху късите видеа – с дължина не повече от шест секунди, като по този метод потребителите могат да споделят някои най-ценни мигове от всекидневието със своята публика.
още по тематиката
Докато Twitter спря истинския план, други хора видяха в него златна опция, вследствие на което се появи китайското приложение TikTok. Ето за какво в този момент се възражда и планът Vine под ново име.

Самото приложение Byte се намира в напреднала фаза на разработка, като към този момент са разпратени първите 100 предложения за затворените бета-тестове. Byte ще разреши на потребителите да записват и споделят 6-секундни видеа, снимани отвесно и в режим на безпределно повтаряне.

Въпреки, че конкуренцията в лицето на TikTok е сериозна, към момента има пазарно пространство за реализация, тъй като китайското приложение е известно основно измежду младежите. Авторът на Byte Дом Хофман споделя, че е обнадежден от първите мнения на бета общността, съгласно които приложението е много завладяващо и то преди в него да са се появили по-креативни и занимателни видеа.

Засега Дом Хофман има намерение да продължи с бета тестванията, добавяйки и премахвайки разнообразни свойства на приложението, с цел да открие какво е належащо и какво – ненужно. Настоящата бета версия включва единствено записи с камера, не поддържа качване и предлага също по този начин фийд, в който потребителите могат да разясняват и харесват видеа.

Все още не е налично абониране за обичани профили. Работния екип, който се състои от седем души, сега работи точно по прибавянето на видео-споделянето и взаимоотношението (интеракцията) с профили.

Дали светът има потребност от още едно такова приложение, откакто TikTok се радва на над 500 милиона дейни консуматори? Ще научим скоро откакто Дом Хофман пусне Byte на пазара.

Автор: Георги Кацаров, Софтуерен университет
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР