Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - любимата котка

...
Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - любимата котка
Коментари Харесай

Спорят за правата над страницата на любима интернет котка – тази на Карл Лагерфелд

Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - обичаната котка на починалия фешън дизайнер Карл Лагерфелд, се притеснява, че " Шанел " желае да получи надзор върху изявите на писаната в обществените мрежи, заяви Контактмюзик.
 
Ашли Чудин сътвори акаунта Choupette's Diary ( " Дневник на Шупет " ) в Инстаграм през 2012 година и страницата със фотоси с лайкове от дизайнера и приятелите му набра 250 000 почитатели. Това естествено докара до съдействие на Шупет с марки като " Шу Уемура " и " Мелиса Шус ".
 
В Инстаграм обаче се появи нов акаунт - . Ашли Чудин подозира, че зад него стои новата собственичка на котката Франсоаз, която се грижи за нея от години. Миналата седмица от него оставиха коментар в дневника, че са единственият формален уебсайт. Малко по-късно се появи знак за авторско право на фотосите в новия акаунт. Това значи, че никой различен, в това число и Ашли Чудин, няма право да ги употребява.
 
Специалисти разясняват, че единственият излаз за Ашли, която е подала заявление за регистрация на комерсиална марка, е да си вземе котка от същата порода, да я назова Шупет и да разгласява лични фотоси на блога си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР