Създателите предполагат, че новата технология ще успее да реши напълно

...
Създателите предполагат, че новата технология ще успее да реши напълно
Коментари Харесай

Facebook пуска преводач в реално време за всички езици

Създателите допускат, че новата технология ще успее да реши изцяло казуса с езиковите бариери. Но по кое време ще се появи към момента не е известно. Както е маркирано в известие на самата компания Meta, има доста проблеми и опасности, защото единствено 20% от популацията на света приказва най-популярните езици, за останалите системата би трябвало да се образова настрана.

Компанията е изправена пред предизвикването на машинното образование с изкуствен интелект за проучване на езици и създаването на система за гласов преводач в действително време. Планира се в бъдеще софтуерът да бъде вграден в личните VR слушалки Oculus на компанията и ще работи в локалната метавселена.

Въпреки че в този случай мнозина биха желали напъните на Meta да не са някаква изключителна характерност, предопределена единствено за тяхната нова инфраструктура, а въпреки всичко да попаднат на устройства от други компании. Освен това тази технология сигурно може да се употребява в всекидневието, благодарение на всевъзможни слушалки и смарт телефон, само че дали това ще се случи, към момента не е известно.

Чуждите езици надалеч не са лесни за всички, А изкуственият интерект би могъл доста да опрости живота и връзката на доста хора. Във всеки случай, до момента в който не излезе програмата, е рано да приказваме за нещо по-конкретно. Факт е, че все още тя се създава единствено за инфраструктурата на Meta (Facebook).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР