Създателите на този компютърен вирус измислиха нещо сравнително ново: предлагат

...
Създателите на този компютърен вирус измислиха нещо сравнително ново: предлагат
Коментари Харесай

Всеки може да разпространява новия рансъмуер Saturn

Създателите на този компютърен вирус измислиха нещо относително ново: оферират на всеки да популяризира техния рансъмуер Saturn, като в подмяна получават част от откупа.
Новата болест се популяризира във тип рансъмуер-като-услуга (Ransomware-as-a-Service, RaaS). За да се получи достъп до Saturn е нужна регистрация в специфичен уебсайт в даркнет, след което потребителят получава копие на вируса и може да стартира неговото разпространяване.

В множеството случаи RaaS порталите авансово желаят от записалите се консуматори дребна сума, след което дават достъп до малуера, а постоянно и до неговия сорс код. Създателите на Saturn имат напълно различен метод и оферират целия рансъмуер пакет без никакво предплатено заплащане.

Потребителите, получили кода на Saturn, би трябвало да го интегрират в други файлове, като да вземем за пример EXE, Office, PDF и така нататък Разпространението става посредством спам или вредоносни реклами.

За декриптиране на данните, жертвите би трябвало да заплатят избрана сума на портала за разплащания su34pwhpcafeiztt.onion, в който е указан биткойн портфейла на хакерите.

Потребителят, съумял да болести компютърна система и да накара да бъде заплатен откуп, получава 70% от сумата на откупа. Останалите 30% са за основателите на Saturn.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР