Създателите на руския робот Промобот твърдят, че той е спасил

...
Създателите на руския робот Промобот твърдят, че той е спасил
Коментари Харесай

Робот спаси момиченце

Създателите на съветския робот Промобот настояват, че той е избавил момиченце, като е вдигнал ръката си и е попречил на лавици да паднат върху него, заяви "Монитор ", цитирайки в. "Дейли мейл ".

В публикуваните фрагменти Промобот стои във фоайето измежду гости на университета в ден на отворените порти. Изведнъж се втурва момиче, без да го съпровожда възрастен човек, и стартира да се катери по рафтове с кашони. Докато тя се катери, роботът се доближава и стопира с ръка наклонилата се полица.

Промобот е самоучещ се робот. Един от основателите му Олег Сривокурцев от техническия университет в Перм твърди, че машината сама е направила маневрата. Този екип обаче в предишното е упрекван в машинация.

Специалистите са недоверчиви, тъй като информацията и фрагментите се популяризират единствено от екипа, който работи по Промобот. Освен това лавиците стоят не напълно на място в коридора на университета. От метода, по който падат кашоните, проличава, че те са празни, а и хората в близост не реагират, даже не обръщат главите си натам. Освен това момичето не наподобява по никакъв начин стреснато от случая.

Този робот се изяви, като два пъти избяга от института на основателите си и един път даде доста изчерпателен отговор на инцидентен въпрос.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР