Създателите на популярния гейм енджин Unity, Unity Software и израелската

...
Създателите на популярния гейм енджин Unity, Unity Software и израелската
Коментари Харесай

Unity обявиха сливането си с ironSource

Създателите на известния гейм енджин Unity, Unity Software и израелската компания ironSource Mobile оповестиха през тази седмица своето обединение. Сумата по договорката възлиза на $4.4 милиарда.

Освен пазара на видеоигри, Unity оказват помощ с софтуерните си решения симулации на индустриално съоръжение, приложения, ориентирани към виртуалната действителност и различен вид програмен продукт. Компанията участва и на различен пазар – този на онлайн рекламата. Unity предлага облачна услуга на гейм фирмите, която те употребяват, с цел да доставят реклами към потребителите си, както и благоприятни условия за следене на успеваемостта на рекламните си действия.

Що се отнася ironSource, то основаната в Тел Авив компания се показва, като снабдител на платформа, осигуряваща рекламна медиация за софтуерни разработчици, помагайки им елементарен метод за монетизиране на техните приложения.

Както предава обаче PC Gamer, някои чиновници и клиенти на Unity не са изключително очаровани от смяната. Причината за това е, че ironSource са известни в предишното с доставката на InstallCore, пакетен инструмент за обединяване на софтуерни съоръжения. От години антивирусните стратегии засичат софтуера, като нежелано приложение. А в случай че инцидентно сте си конфигурирали в миналото InstallCore, то евентуално са ви познати зародилите със системата ви неприятности. Изскачащи страници в браузъра ви и ленти с принадлежности, които не сте желали, смяна на главната ви търсачка, появяването на непотребни стратегии с имена, като RegClean Pro, DriverSupport и други Понякога цялостното и окончателно унищожаване на сходни стратегии се взема решение само с преинсталиране на операционната система.

PC Gamer да вземем за пример Андрея Гаита от студиото Spoiled Cat, която показва своето отвращение от договорката в обществената мрежа Twitter. „Един гейм енджин е нещото, посредством което създаваш и разпространяваш игрите си към разнообразни устройства. Компаниите зад тези устройства, като да вземем за пример Apple, би трябвало да са уверени, че енджинът не идва в пакет с неприятни неща в игрите. Сливането с компания, която се е специализирала в пакетирането на злотворен код е… WTF“, написа тя. Други, като Мади Торсън не са толкоз обстоятелствени в коментара си за случилото се. „Man, fuck Unity“, написа Торсън. Официално ironSource, се отхвърлят от InstallCore, само че наподобява тяхната „слава“ си остава.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР