Създателите на мобилното приложение Civi вярват, че най-важният фактор за

...
Създателите на мобилното приложение Civi вярват, че най-важният фактор за
Коментари Харесай

Българският стартъп “Civi” привлече 10 млн. долара от инвеститори в Силициевата долина

Създателите на мобилното приложение Civi имат вяра, че най-важният фактор за развиването на компанията е екипът

Базираната в София софтуерна компания Нованор (Novanor) притегли 10 млн. $ за революционна платформа, предопределена за жители от целия свят. Инвестицията е първата стъпка в световното разгръщане на платформата, която се споделя Civi. Планът на екипа е до края на 2018 година да премине идната фаза, както и да отвори офис в Сан Франциско, Калифорния, написа manager.bg.

Един от основателите на Нованор ООД - Мартин Димитров (29г.), разгласен от Forbes България за един от най-успешните българи под 30 години за 2017 година, показа, че с цел да може компанията да се разраства, най-важният фактор са хората, които ще развият продукта.

“Технологиите, които използваме, са най-новите, и от време на време е мъчно да се намерят хора с опит в тях. Приложението Civi обработва огромно количество данни и платфорамата зад него е проектирана и основана на едни от най-развитите технологии в света сега. Подобно на архитектурата на Фейсбук и AirBnb, Civi e напълно Cloud основано и употребява технологии като React, React Native и Node JS, с цел да преодолее софтуерните провокациите и да бъде бързо и елементарно за крайния консуматор. ", описа той.

" За нас най-важното е към екипа ни да се причислят млади и стимулирани хора, които виждат опция дружно да развием артикул, който ще промени света и ще помогне на доста хора и страни да решат проблемите в своите градове. В България екипът на Novanor към този момент е над 20 души, само че колкото и да растем, ще се стремим да си запазим стартъп духа. ”, добави Мартин.

Civi е мобилно приложение и платформа, която, от една страна, дава достъп на жителите до всяка една институция, а от друга - достъп на институциите до проблемите, които интересуват и вълнуват хората. Благодарение на приложението всеки може да подаде сигнал посредством фотография, да вземем за пример за “опасна дупка на пътя ”. Сигналът се препраща автоматизирано към институцията, която дава отговор за този проблем. По закон, както в България, по този начин и в целия свят, държавните институции имат избрани отговорности, които са директно свързани с подсигуряването на естествени условия за живот на жителите. “Когато някой си заплаща налозите, той има право по закон да изиска решаването на проблем, какъвто да вземем за пример е “дупката ”. При формален сигнал, какъвто през Civi се изпраща автоматизирано към институциите, те са длъжни да реагират, а и за тях е облекчение, че жителите им демонстрират проблемите ” споделя още Мартин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР