Създателите на един от феномените в света на мобилните игри

...
Създателите на един от феномените в света на мобилните игри
Коментари Харесай

Създателите на Pokemon Go пуснаха игра за Хари Потър с добавена реалност

Създателите на един от феномените в света на мобилните игри Pokemon Go показаха новото си създание, в което вземат участие Хари потър и други герои от света на магиите, станал известен с книгите на Дж. К. Роулинг и филмовата поредност, основана на тях.

Играта се споделя Harry Potter: Wizards Unite и е създадена взаимно от основателите на Pokemon Go - компанията Niantic Inc и AT&T Inc`s Warner Bros, които държат правата за основаване на развлекателни артикули, основани на света на Хари Потър.

Играта потегля в обращение от през днешния ден, а почитателите в Съединени американски щати имаха опция да я изтеглят още в четвъртък следобяд, оповестява " Ройтерс ".

Wizards Unite употребява добавена действителност и Гугъл мапинг, с цел да наподобява по този начин като че ли героите се появяват в действителния свят. Играчите виждат героите, създанията и други детайли от играта върху заобикалящата ги среда, до момента в който я гледат през камерата на телефона си и се движат в разнообразни направления.



В играта участниците влизат в ролята на нов член на работна група със секретна задача за решение на мистерии. Играчите могат да откриват артифакти, да вършат заклинания и да се срещат с герои от филмите за Хари Потър, както и предисторията " Фантастични животни и къде да ги намерим ".

Управляващия Warner Bros. Games в Сан Франциско Джонатан Найт споделя, че има и нещо като игра в играта, която се развива последователно: " Има занаятчийска игра, в която събирате съставки за отвари и създавате такива, с цел да ги употребявате и да бъдете по-добър вълшебник ", споделя той.

Играта Pokemon Go се трансформира в международен шлагер след представянето си през 2016 година. Играта накара почитателите си да вървят в други градове, да търсят улици, офиси, паркове и заведения за хранене в преследването на цветни анимирани герои.

Актрисата Тифани Хадиш, която е върл почитател на книгите за Хари Потър, показа по време на представящото събитие на играта, че любимита й част от нея е в това, че кара хората да се движат в търсене на следи и герои. Тя добави още, че обикаляйки и играейки Pokemon Go е свалила съвсем 5 кг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР