Създателите на браузъра Google Chrome тестват новата функция Skip best

...
Създателите на браузъра Google Chrome тестват новата функция Skip best
Коментари Харесай

Нова опция в Chrome намалява използваната от браузъра RAM

Създателите на браузъра Гугъл Chrome тестват новата функционалност Skip best effort tasks , която усъвършенства осъществяването на процесите с невисок приоритет, като по този метод се понижава потреблението на оперативната памет.

Новата функционалност Skip best effort tasks наскоро се появи в пробната компилация Chrome Canary . Тя отсрочва осъществяването на някои задания с невисок приоритет и по този метод понижава употребяваната от браузъра оперативна памет.

Функцията Skip best effort tasks по дифолт е изключена в Chrome Canary. Тя може да се задейства посредством пробния байрак в настройките. Необходимо е да се изпълнят следните неща:
Убедете се, че Chrome Canary е обновенВъведете в адресния ред chrome://flags/#disable-best-effort-tasks и натиснете Enter, с цел да преминете към нужния флагПроменете неговия статут на EnabledРестартирайте Chrome


При включването на тази функционалност излиза предизвестие, че се употребява занемарен байрак и е допустимо нарушение на стабилността и сигурността. Но на процедура никакви проблеми не пораждат и предизвестието може да е просто общоприетоо за всички пробни функционалности.

При включването на тази функционалност Chrome образува поредност от задания с невисок приоритет, които с времето се усилват и употребяват много RAM. Натрупалите се в този режим задания ще се изпълнят при изключването на браузъра. Сред дилемите с невисок приоритет са телеметрията, изчистването на дисковия кеш, записа на потребителските данни на диска и възобновяване съставените елементи на браузъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР