Създател на ваксина коментира новия вариант на Ковид. Малко вероятно

...
Създател на ваксина коментира новия вариант на Ковид. Малко вероятно
Коментари Харесай

Професор от Оксфорд: Малко вероятно е пандемията да се рестартира

Създател на ваксина разяснява новия вид на Ковид. Малко евентуално е разновидността Омокрон да " рестартира “ пандемията измежду популация, която е широко ваксинирана, споделя проф. Андрю Полард от Оксфордския университет. Той е шеф на Oxford Vaccine Group, която сътвори имунизацията, произвеждана от АстраЗенека. Проф. Полард показва предпазлив оптимизъм, че съществуващите ваксини ще предотвратят сериозни заболявания даже и от силно мутиралия вид на ковид, оповестява

“Изключително малко евентуално е да се случи рестартиране на пандемия измежду имунизирано население, каквото видяхме миналата година “, сподели той.
Омикрон има повече от 30 разновидности на своя шипов протеин, който е цел на съществуващите ваксини. Това са два пъти повече разновидности от тези при разновидността Делта, който намали ефективността на препаратите. 

Въпреки това проф. сър Андрю Полард споделя, че типът разновидностите е подобен, че имунизациите все още могат да бъдат ефикасни.
“Ако погледнете къде са множеството от разновидностите, те са сходни на районите на шиповия протеин, които са били следени при други разновидности до момента “, сподели той пред BBC Radio 4.  “Това ни демонстрира, че макар разновидностите, съществуващи в други разновидности, ваксините продължават да предотвратяват доста тежки болести, до момента в който прекосяваме през Алфа, Бета, Гама и Делта “, сподели Полард.

Полард сподели, че “от спекулативна позиция “ има оптимизъм, че имунизациите ще продължат да предпазват от тежко заболяване, само че призна, че това няма да бъде доказано в продължение на няколко седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР