Създанието е имало масивна челюст и остри зъби Учените откриха

...
Създанието е имало масивна челюст и остри зъби Учените откриха
Коментари Харесай

Откриха фосил на динозавър, който прилича на дракон


Създанието е имало солидна челюст и остри зъби

Учените откриха фосил на динозавър в Австралия, който със своята солидна челюст прилича митологичните дракони. Птерозавърът е изключително рядко изобретение.

Костите му са по-крехки от тези на други антични влечуги. А тяхното битие разкрива голямото животинско многообразие по време на динозаврите в антична Австралия.

Откриването на този нов тип вкаменелост оказва помощ на учените да схванат по какъв начин страшното създание е живяло и ловувало преди милиони години. Масивната челюстна кост потвърждава, че птерозавърът е бил яростен ловджия.

Тя е с дължина близо метър и е с 40 броя големи, остри зъби. Създанието е имало обсег на крилата шест метра и шия по-дълга от тази на жираф, с която е балансирало голямата си глава.

Някои откриватели допускат, че митовете за драконите са зародили, когато античните хора са се натъкнали на кости на динозаври. Досега в Австралия са открити единствено 20 птерозаври. Всеки нов образец е извънредно скъп за учените, които се пробват да научат повече за античната история на района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР