Създалата се ситуация накара някои анализатори да намалят оценките си

...
Създалата се ситуация накара някои анализатори да намалят оценките си
Коментари Харесай

General Electric ще продава активи, за да намали дълговете си

Създалата се обстановка накара някои анализатори да понижат оценките си за цените на акциите на GE

Движение на акциите на General Electric

Увеличаване

Движение на акциите на General Electric

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
General Electric мести два завода от Англия във Франция

Плановете на интернационалния колос може да се окажат опасност за националната сигурност
7 ное 2018
Gеneral Electric и Siemens подписаха енергийни съглашения в Ирак

Американската и немската група се конкурират за контракти за милиарди в Близкия изток
23 окт 2018
Оттеглянето на една икона

Индра Нуйи, доскорошен изпълнителен шеф на PepsiCo
5 окт 2018
4+1 | Компанията, която транспортира висша мода, по какъв начин 3D принтирането оказва помощ в медицината и още

Четири за четене и една за подкаст
4 окт 2018 Американският софтуерен производител General Electric ще продава активите си, с цел да понижи високата си задлъжнялост, разгласи основният изпълнителен шеф на компанията Лари Кълп. Акциите на GE паднаха с 10%, а разноските за покриването на дълга са се нараснали фрапантно, оповестява Reuters.

Приоритетите

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Кълп би трябвало да вземе съществени решения по отношение на финансовата тактика и прогнозата за облага на General Electrics, откакто беше определен за основен изпълнителен шеф на компанията и пое поста на 1 октомври. " Нямаме никакви други цели в този момент, с изключение на да понижим равнищата на задлъжнялост. Имаме опция за постигането на тази цел, като продаваме активите си ", разяснява Кълп пред CNBC.

Той добави още, че GE се пробва да бъде " по-реалистично настроена " макар усложненията. Миналия месец компанията регистрира загуба през последното тримесечие от 22.8 милиарда $, редуцира годишния си дял единствено на 4 цента за акция и съобщи пред вложителите, че сега прави задълбочена счетоводна инспекция. Отделът за електрическа енергия е на загуба от 631 млн. $ за тримесечието и в този момент бъдещи прогнози за облага наподобяват непостижими.

Някои облигации на компанията се търгуват на много ниски цени, в резултата на което 5-годишните суапове за кредитно несъблюдение се повишиха съгласно данните на IHS Markit и Refinitiv. Суаповете за кредитно несъблюдение работят като застраховка за кредитора в случаите, когато другата страна не може да покрие отговорностите си. При сходен сюжет емитентът на инструмента застава на негово място и се разплаща от името на длъжника.

Създалата се обстановка накара някои анализатори да понижат оценките си за цените на акциите на GE. Главният изпълнителен шеф на компанията сподели още, че бизнесът на компанията с електрическа енергия " към този момент стига дъното ", откакто повече от година се наблюдаваше спад в приходите и облагата.

Нужно е доверие

Суаповете за кредитно осъществяване на компанията нарастнаха, тъй като дългът й набъбна, а анализаторите от Credit Suisse и CFRA понижиха упованията си за цените на акциите на GE надлежно на 10 и 9 $. Това се дължи на несигурните доходи и маржовете на компанията, както и доста евентуални загуби, които се чакат от застрахователния и енергийния бизнес.

" Не считаме, че не може да се разчита на търговията, до момента в който доверието не бъде възобновено ", написа анализаторът от Credit Suisse Джон Уолш. От JPMorgan също не бяха очаровани - анализаторът Стивън Туса предходната седмица понижи оценката си до 6 от 10 $. Акциите на GE паднаха с 6.9% след затварянето на търговията в Ню Йорк в понеделник, а най-ниската им стойност беше 7.72 $.

В края на третото тримесечие GE има дълг от 114 милиарда $,което е 3.7 пъти повече от личния капитал на компанията, демонстрират данни на Rafinitiv. Високите равнища на дълга могат да усилят риска от несъблюдение на настъпващи отговорности. Бившият основен изпълнителен шеф на General Electic Джон Фланери преди година разгласи, че компанията възнамерява продажби на активи за 20 милиарда $, само че доста от тях още се приготвят или не обезпечават задоволително средства.

Досега най-голямата договорка на GE - сливането на транспортния й бизнес с производителя на пътнически и товарни локомотиви Wabtec, е осигурила единствено 2.9 милиарда $ доходи. Кълп съобщи, че GE обмисля евентуални покупко-продажби, включващи авиационното звено.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР