Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В

...
Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В
Коментари Харесай

Премиерът Борисов към кметовете: Ако не вземете мерки да си почистите къщичките по места, това ще избие

Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В огромната си част го защитихме. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията.
 
В изявлението си министър председателят подсети по какъв начин е основана партията преди 10 години.
 
„ В какви условия създадохме ГЕРБ - тогава съперниците ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас “, напомни той.
 
„ Направихме много повече, в сравнение с една партия може да направи. То беше елементарно, тъй като преди нас не бяха правили нищо “, съобщи Бойко Борисов.  „ Бързо не помниха хората какво сме създали “, разяснява водачът на ГЕРБ.
 
Тогава „ Конрад Аденауер “ не ни поддържаше а поддържаше някакви десни, сини. Какво се оказа – те не бяха нито десни, нито сини, а си бяха същински болшевики.
 
Борисов благодари на фондация „ Конрад Аденауер “ за финансовата и политическа помощ на партията.-->
 
Никога стопанската система на Съединени американски щати не е била в по-добро положение от в този момент. В същото време в никакъв случай не е била в такова бюджетно усложнение. Германия се къпе в пари, само че и тя е в тежки разтърсвания. Франция, Италия, Белгия … Значи нещо има, което би трябвало да променим. Не би трябвало да седнем на мисълта – да, имаме здрави структури. Трябва да продължим да работим, прикани Борисов.
 
Той акцентира, че Политическа партия ГЕРБ е направила толкоз доста, би трябвало да има високо самочувствие. Според него в партията обаче няма съпротивителна мощ да реагира на упреците от съперниците.
 
Трябва да диря кметове, министри, с цел да излязат да защитят по дадена тематика какво се прави. При министрите е същото – ежедневно работя с Дончев и Горанов – те оправят нещата, твърди министър председателят.
 
Задавам си за мен въпроса – за какво сме първа политическа мощ, за какво обаче и нашата поддръжка понижава. Да, износваме се. Но от първото държавно управление единствено аз и Томислав Дончев сме още в държавното управление, уточни той.
 
Всеки ден се приказва за корупция. Защо? Ако вие не си вземете ограничения да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали в суджук или друго, ще избие. Ние би трябвало да внимаваме доста дали не сме се трансформирали в нещо такова, за което ни упрекват и в случай че не сме – да не го допуснем, сподели още министър-председателят.
 
Кметът би трябвало да работи с всеки един – с всеки би трябвало да сме индивиди. И да му приказваш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има резултат. Всеки човек би трябвало да бъде чут, прикани водачът на ГЕРБ.
 
По мотив Брекзит, Бойко Борисов съобщи: „ Полагаме големи старания да се подготвим за Брекзит. Въобще не съм оптимист. И на Съвета помолих сътрудниците Екологичен потенциал да изчака с гласуването, първо да мине в английския парламент “.
 
„ Трябва да сме подготвени за всевъзможен сюжет, и за визов. Дай Боже, да се вразумят “, сподели Борисов. „ Това ще бъде тежка злополука за Европа “, разгласи той.
 
Всеки един би трябвало да се замисли – за какво ни избраха преди 10 години, за какво ни връщаха всякога. Всеки би трябвало да си намерения къде има неточност, в това число и аз, акцентира той. В момента най-корумпираните хора приказват за корупция, съобщи Бойко Борисов.
 
Като се замислим какъв брой неща сме решили, а вървим надолу, ясно е – хората желаят правдивост, изясни министър председателят.
 
Хората би трябвало да ни дадат огромно доверие единствено в случай че схванат, че сме си взели поука от наши недостатъци, сподели водачът на ГЕРБ.
 
„ Няма значение кой е, написа се на ГЕРБ, всяко леке “, разяснява той. „ Чуйте ме, обичам ви, само че не е даденост това. Факт е, че Българска социалистическа партия с тези провалени политици, гонени от ръководството, ни приближават “, обърна се той към членовете на ГЕРБ.
 
„ Ако не ви светне алена лампичка, ще ви светна синя “, уточни Борисов.
 
Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-хубавото и когато приключат договарянията ще кажем при какви условия може да се вземе най-хубавото. Ако не може да вземем най-хубавото, ще вземем каквото можем да си позволим, съобщи министър-председателят по отношение на договарянията за нов военен аероплан.
 
" От събраните доходи, с които сме на остатък, ние харчим толкоз, колкото изкарва страната и в това време не задлъжняваме повече от това “, акцентира министър-председателят.
 
По думите му преди е имало обвинявания, че ГЕРБ е взел дълг и е задлъжнял идващите генерации, само че акцентира, че тогава той е бил 27%, а в този момент е 20%, като външен дълг с бюджетен остатък.
 
„ Когато пристигна ГЕРБ на власт, ни отпускат всички фондовете и години наред си работят. Всеки, който схваща от европейска политика, знае, че тя се води на доста равнища, и доста постоянно получаваш накърнимост за напълно друго нещо. Държавите, които дават огромните пари в Европа, като Германия, Холандия и Франция, имат своите правила и условия “, съобщи Борисов, като благодари на военния министър Красимир Каракачанов, който е положил старания за покупко-продажбите за въоръжението на България.
 
„ Правилата и методите, по които се ръководи Европейският съюз изискват приемливост и внимание и всичко, което го има и на втори проект. Водещият претендент на ЕНП Манфред Вебер знае, че когато желаеме да имаме мощна поддръжка от всички страни, които членуваме в ЕНП, би трябвало първо да се ревизира даден сигнал и тогава да се реагира “, сподели още водачът на ГЕРБ.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР