Създадоха супер хлъзгаво покритие на тоалетните чинии, което ги предпазва

...
Създадоха супер хлъзгаво покритие на тоалетните чинии, което ги предпазва
Коментари Харесай

Специално покритие на тоалетните пести тонове вода

Създадоха супер хлъзгаво покритие на тоалетните чинии, което ги защищава от залепване на екскременти.
Според откривателите прясната вода, употребена за промиване на тоалетните по света всеки ден, е шест пъти по-голяма от общото на ден ползване в цяла Африка, съобщи БГНЕС.
Изследователи в Съединени американски щати оповестиха, че са основали ултра хлъзгаво тоалетно покритие, което може да помогне за икономисване на големи количества вода по целия свят.
Учените настояват, че покритието понижава количеството вода, належащо за промиване на екскрементите с 90% и предотвратява натрупването на бактерии в тоалетните чинии.
Спреят, който е по-хлъзгав от тефлона, би се повлиял от урината и се нуждае от наново приложение след към 50 пускания на водата.
Изследователите се надяват, че откритието може да помогне за понижаване на отпадните води. Всеки ден повече от 141 милиарда литра вода се употребяват за промиване на тоалетни.
" Прилепването на екскрементите към тоалетната паница е освен неприятно за потребителите, само че и съставлява съществени опасения за здравето. Целта ни е да създадем тази технология налична на пазара, с цел да може всеки да се възползва ", настояват откривателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР