Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул

...
Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул
Коментари Харесай

Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия

Създадоха петиция срещу назначението на Пламен Георгиев за общоприет консул във Валенсия. Инициативата е на П. Петров, който излага следните претекстове:
Уважаеми господин Борисов,
Уважаема г-жо Захариева,
След информацията, публикувана от българските медии, българите, живеещи във Валенсия ( и освен тук) сме възмутени от решението на държавното управление на Р. България за назначението на господин Пламен Георгиев за общоприет консул във Валенсия. Позовавайки се на Закона за дипоматическата работа и скандалния имидж на някогашния ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) господин Пламен Георгиев, ние, българите във Валенсия и останалата част от Испания, настояваме да ни се отговори на следните въпроси:
1. Провеждан ли е обществен конкурс за заемане на длъжността общоприет консул на Р.България във Валенсия както изисква член 26. (1) (Доп. - Дъждовни води, бр. 69 от 2011 година, в действие от 08.09.2011 г.) от гореспоменатия Закон за дипломатическата работа? Ако е провеждан подобен бихме желали да ни се показа протокола от него.
2. В член 27. (1) от същия закон се споделя: „ За дипломатически чиновник може да бъде назначено лице, което има висше обучение с образователно-квалификационна степен " магистър " според от потребностите на дипломатическата работа ”. Ние питаме: „ За какво ще послужи юридическото обучение на господин Герогиев при извършване на служебните му отговорности в Генералното консулство във Валенсия? ”
3. В член 27. (2). е заложено, че за заемане на пост в дипломатическа работа се изисква притежаване минимум на един непознат език. Ние питаме: „ Какви езици владее господин Георгиев и на какво равнище? ”
Г-н Борисов, Г-жо Захариева,
не одобряваме доводът Ви за назначение на господин Георгиев, че същият е имал извънредно положителни контакти с испанските правоохранителни органи. Уважаеми ръководещи, на нас, българите във Валенсия и покрайнините ни би трябвало професионална, способена и загрижена консулска отбрана и поддръжка, тъй като болшинството сме трудещи се жители, а не нарушители.
Медиите в Испания също отразиха абсурда към господин Георгиев (един образец: https://www.lavanguardia.com/politica/20190404/461455834248/fiscalia-bulgara-investiga-a-politicos-implicados-en-escandalo-inmobiliario.html) и освен него. Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България откакто един от дипломатите ѝ има подозрително напълно близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се преценявате? Очакваме с неспокойствие Вашите отговори, тъй като към този момент минахте всички граници на етиката!
Към 20 часа на 15 август петицията е подписана от над 800 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР