Създаденото само преди три месеца коалиционно правителство в Италия с

...
Създаденото само преди три месеца коалиционно правителство в Италия с
Коментари Харесай

Италианското правителство е пред разпадане

Създаденото единствено преди три месеца съдружно държавно управление в Италия за да бъде отхвърлен крайнодесният водач Матео Салвини към този момент е изправено пред риск да се разпадне, съобщи ДПА, цитирайки някогашния министър председател Матео Ренци.

"Давам 50 % късмет Народното събрание да не се разпусне, а до предходната седмица този късмет бе 97 % ", сподели Ренци. "Ако нещата не престават по същия метод, ние евентуално към този момент вървим към избори, тъй като в това държавно управление спорят за всичко ", добави той.

Управляващата коалиция е нестабилна примес сред двама някогашни върли врагове - популисткото Движение "Пет звезди " (ДПЗ) и левоцентристката Демократическа партия (ДП).

Лидерът на ДПЗ Луиджи Ди Майо, който е и външен министър, сподели че е пресилено да се приказва за спешна обстановка. "Ние не желаеме да събаряме държавното управление. Иначе не бихме го създавали ", сподели той.

Кабинетът на премиера Джузепе Конте навършва 100 дни на 13 декември.

ДПЗ и Директива за птиците взеха решение да обединят напъните си през август, откакто крайнодясната партия "Лига " на Салвини напусна предходния кабинет с ДПЗ, ръководен също от Конте.

ДПЗ и Директива за птиците бяха обединени от интереса си да избегнат предварителни избори, които Салвини най-вероятно би спечелил съгласно анкетите. Спойка сред тях обаче по този начин и не се получи. "Двете водещи партии в обединението са като любовници, които постоянно се бият ", означи вестник "Република ".

Последните им разногласия са за отношението към Европейски Съюз и по правосъдната промяна. Много наблюдаващи считат, че този алианс може да завърши, в случай че Салвини завоюва основните районни избори в региона Емилия-Романя на 25 януари, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР